Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 227 (6937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme cu finanțarea

Primăria Suceava vrea să renunțe la extinderea de apă-canalizare pe fonduri europene, în cartierul Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să renunțe la extinderea rețelelor de apă-canalizare pe fonduri europene, în cartierul Europa, din cauza întârzierii foarte mari a alocării fondurilor necesare. În schimb, lucrările ar urma să fie executate anul viitor, din fonduri proprii, pentru a se putea finaliza și proiectul străzilor și parcărilor din cartierul de locuințe pentru tineri.

„Avem o problemă mare, faptul că apa și canalizarea sunt prinse pe proiectul mare, POIM, pe fonduri europene. Din păcate, lucrurile nu se mișcă, vom face o analiză bugetară și avem de gând să renunțăm la aducerea apei și canalizării pe fonduri europene și să le facem din fonduri proprii, anul viitor”, a anunțat marți dimineață primarul Sucevei, Ion Lungu, după comandamentul de investiții.

Decizia sa este motivată de faptul că proiectul de realizare a infrastructurii stradale în acest nou cartier al Sucevei s-a blocat din cauza lucrărilor de extindere a rețelelor de apă-canalizare.

„Așa cum merg lucrurile, alocarea acelor fonduri va întârzia cu siguranță. Nu cred că vom putea avea apă și canalizare pe fonduri europene în cartierul Europa nici în doi ani de zile. Tocmai de aceea merg pe ideea de a prelua investiția și a o realiza pe fonduri proprii, anul viitor”, a spus Ion Lungu, care a precizat că decizia finală poate fi luată doar după discutarea problemei cu directorul ACET, Ștefan Groza, pentru a se vedea în ce măsură ar fi afectat proiectul pe POIM, în care este inclus și cartierul de pe dealul Tătărași.

Un aspect important al problemei este și cel al costurilor care vor trebui suportate din bugetul propriu al Primăriei Suceava, la o primă estimare, acestea fiind de  aproximativ 2 milioane de euro.

„Înțeleg și nemulțumirea oamenilor, până la un punct. Nu ne putem permite să turnăm acum asfalt și apoi să-l spargem, să fie introduse rețelele de apă și canalizare.

Ce pot să le spun cu certitudine este că vom face racordurile la energie electrică -punem presiune pe constructor și o vom scoate la capăt, cu toate piedicile”, a mai spus edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să renunțe la extinderea de apă-canalizare pe fonduri europene, în cartierul Europa.
 Vizualizări articol: 2239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să renunțe la extinderea de apă-canalizare pe fonduri europene, în cartierul Europa3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei