Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 227 (6937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moment greu

Poliţistul lovit cu sabia în cap, dus de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti în urma unei complicaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Momentele grele au revenit abrupt în viaţa poliţistului Dan Ciprian Sfichi, agentul lovit cu sabia în cap în timpul unei percheziţii, la luni bune după ce starea acestuia se stabilizase. Dan Ciprian Sfichi a început să se simtă rău de câteva zile, iar starea s-a înrăutăţit vizibil de luni noapte. Marţi dimineaţă, poliţistul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost supus la investigaţii. Medicii au constatat existenţa unei acumulări de lichid între tăblia internă a craniului şi membrana care acoperă creierul. De asemenea, în zona în care i-a fost reconstituit craniul marginile plăgii s-au desfăcut. Tot ieri, Sfichi a fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Militar din Bucureşti, unde urmează să fie operat.

Medicii de la Suceava au constatat că acesta era stabil, conştient şi cooperant.

Problemele care au apărut în zona în care a fost operat sunt destul de frecvent întâlnite după traumatismele cranio-cerebrale severe, mai spun medicii.

 

Declarat inapt, cu grad de invaliditate II

Dan Ciprian Sfichi se afla de o bună perioadă de timp într-un program de recuperare intens pentru problemele locomotorii de la piciorul şi de la mâna stângă.

Acesta revenise acasă, de la recuperare, la finele săptămânii trecute. Starea sa fizică era una destul de bună, astfel că apariţia complicaţiilor a fost total neaşteptată.

Recent, în luna septembrie, Dan Ciprian Sfichi a fost declarat inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliţie, cu grad de invaliditate II. Decizia aparţine Comisiei de Expertiză Medico-Militară de pe lângă Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. D. Gerota” Bucureşti, care l-a evaluat pe poliţistul în vârstă de 35 de ani. Evaluarea s-a făcut după o perioadă de mai bine de nouă luni în care poliţistul a trecut de la starea critică în care a fost iniţial la o lungă perioadă de recuperare.

Sfichi nu a renunţat la gândul de a reveni în uniforma de poliţist, mai ales că va avea şansa de a fi reevaluat.

Nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru ca Dan Ciprian Sfichi să treacă cu bine de această nouă încercare.

 

Ziua neagră

Pe 5 decembrie 2017, trei poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale au pătruns în forţă în casa lui Alexandru Huţuleac, acuzat de trafic de droguri, în cadrul unor percheziţii dispuse de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. Imediat după pătrunderea în casă, Alexandru Huţuleac a lovit, din beznă, cu o sabie, direct în capul poliţistului din mijloc. Au urmat scene de coşmar, Dan Ciprian Sfichi suferind o leziune înfiorătoare. Lama sabiei i-a despicat cutia craniană şi i-a afectat creierul. Arma atacului fost o sabie tip Katana, numită şi sabie de samurai sau japoneză, cu o formă curbată a tăişului, cu o lungime totală de peste 100 de cm, respectiv o lamă de peste 72 de centimetri.

Medicii s-au arătat extrem de rezervaţi, în primele zile, cu privire la şansele de supravieţuire. Din fericire, cu ajutorul medicilor, Dan Ciprian Sfichi a trecut cu bine de acea perioadă critică şi a avut ulterior o evoluţie spectaculoasă.  

Sfichi mai are probleme locomotorii la piciorul şi la mâna stângă, cea cu care şi-a apărat capul de sabie şi cu care a atenuat probabil decisiv forţa extremă a loviturii cu arma albă folosită de atacatorul său.

Acesta a făcut progrese şi la membrele stângi, mişcându-le pe ambele.

 

Un poliţist foarte curajos

Dan Ciprian Sfichi este cel care, în 2010, a sărit în apa râului Moldova după Nicolae Florentin Muscă, obsedatul sexual din Măzănăeşti care violase mai multe femei, iar pe două le omorâse. În ziua respectivă violatorul fusese încercuit, iar Muscă, în disperare de cauză, a sărit în apa Moldovei deşi nu ştia să înoate.

La o altă intervenţie, în timp ce forţa o uşă, acelaşi Dan Ciprian Sfichi şi-a fracturat un braţ. Pentru meritele sale în cadrul mai multor acţiuni, Dan Ciprian Sfichi a primit de mai multe ori salariu de excelenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul lovit cu sabia în cap, dus de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti în urma unei complicaţii.
 Vizualizări articol: 5195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţistul lovit cu sabia în cap, dus de urgenţă la Spitalul Militar din Bucureşti în urma unei complicaţii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei