Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 223 (6933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cooperare

O delegaţie din Lituania va fi prezentă la Fălticeni, în perioada 12 – 15 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin Ambasada României la Vilnius, o delegaţie a oraşului Kedainiai, Litunaia, condusă de Ovidijus Kačiulis, directorul administrației Municipiului Kėdainiu, împreună cu un reprezentant al Ambasadei, va face o vizită în municipiul Fălticeni, în perioada 12 – 15 octombrie, în cadrul programului de dezvoltare a cooperării economice şi culturale între România şi Lituania. Scopul principal al vizitei este stabilirea unor direcţii de acţiune comune pentru proiecte de cooperare instituţională în domeniul economic, cultural, educaţional, promovarea şi conservarea patrimoniului cultural şi istoric, dezvoltarea infrastructurii de transport, dezvoltarea infrastructurii turstice.

 

Se pun bazele colaborării în domeniul economic, cultural şi turistic

Aşa cum am aflat de la primarul Cătălin Coman,  sâmbătă, 13 octombrie, în Sala “Iorgu Radu” a Primăriei Municipiului Fălticeni, va avea loc o întâlnire a delagaţiei lituaniene cu oameni de afaceri din urbea de pe Şomuz, directorii celor trei colegii, reprezentanţi ai instituţiilor culturale.

„Vizita în municipiul Fălticeni, în cadrul programului de dezvoltare a cooperării economice şi culturale între România şi Lituania, este o oportunitate pentru municipiul Fălticeni. Kedainiai are o populatie de peste 25.000 locuitori, apropiată de cea a Fălticeniului, şi  cele două localităţi derulează proiecte asemănătoare în domeniul cultural, sportiv şi turistic. Oraşul lituanian are ca principale ramuri economice agricultura, turismul, industria alimentară şi industria chimică, acestea fiind doar câteva domenii pentru care oraşul Kedainiai îşi poate pune la dispoziţie experienţa europeană acumulată prin proiectele derulate. Ambasada României la Vilnius susţine  oportunităţile de afaceri din România, prezentând evoluţia principalilor indicatori economici, climatul investiţional şi domeniile care pot prezenta interes pentru investitorii lituanieni. Prin personalul ambasadei de Vilnius, oamenii de afaceri lituanieni sunt îndemnaţi să se îndrepte cu încredere spre piaţa românească, prin Consiliul de Afaceri Lituaniano-Român format din opt companii lituaniene care au deja contacte de afaceri cu România. Evenimentul anual Târgul Mărului, ediţia a XV-a, şi Festivalul Fanfarelor ediţia a IV-a, constituie un bun prilej pentru această vizită, ca strategie de punere în valoare a potenţialului economic şi natural al municipiului şi al zonei arondate acestuia”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Pe lângă întâlnirile pe diverse teme de la Fălticeni, vizitarea muzeelor şi a infrastructurii de agrement, delegaţia din Lituania va vizita mănăstirile Probota, Râşca, Voroneţ, Sanctuarul Marian de la Cacica, Mănăstira Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei. 

Oraşul Kedainiai are o legătură istorică cu Moldova, prin căsătoria domniţei Maria Lupu, fiica domnitorului Vasile Lupu, cu nobilul lituanian Jonuăas Radvila. Cei doi au trăit în Kedainiai, unde Jonusas Radvila a edificat o biseră ortodoxă pentru soţia sa şi un gimnaziu care funcţionează şi astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie din Lituania va fi prezentă la Fălticeni, în perioada 12 – 15 octombrie.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O delegaţie din Lituania va fi prezentă la Fălticeni, în perioada 12 – 15 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei