Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 223 (6933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava este beneficiarul unui proiect Erasmus+ intitulat “Collaboration to Have Abilities as New Goals of Education” (CHANGE), ce se derulează în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020. Proiectul reprezintă un parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul educațional, un parteneriat de schimb interşcolar, folosind oportunităţile de mobilitate pentru elevi şi cadre didactice. Scopul proiectului, după cum ne-au spus organizatorii, este de a permite instituţiei școlare să dezvolte şi să consolideze reţele educaționale, să-şi dezvolte capacitatea de a funcţiona la nivel transnațional, să împărtăşească şi să facă schimb de idei, strategii şi metode. Coordonatorul proiectului este o școală din Polonia, iar partenerii sunt școli din Italia, Grecia, Lituania, Turcia și România - CSEI Suceava.

 

Îmbunătățirea abilităților sociale, de comunicare, de muncă în echipă

Prof.asistent - proiect Mirela Farcane (CSEI Suceava) ne-a spus că prin activitățile propuse în proiect se urmărește motivarea profesorilor de a căuta idei noi de predare pentru elevii cu cerințe educative speciale, învățarea de noi strategii terapeutice axate pe soluționarea problemelor emoţionale şi comportamentale ale acestora, îmbunătățirea și stimularea tuturor abilităţilor deţinute de elevii cu CerințeEducative Speciale (CES) în vederea integrării optime în societate, creșterea gradului de conștientizare asupra importanţei moştenirii culturale europene în comunităţile educaţionale. În mobilitățile proiectului vor fi implicați profesori, dar și elevi de la toate școlile participante. Participarea la un astfel de proiect, prin toate activitățile desfășurate, fie că sunt formale, informale sau nonformale, după cum ne-a spus și prof. Florinela Cuconu  de la CSEI Suceava, „contribuie la îmbunătățirea calității actului didactic, a comunicării eficiente și a colaborării. Totodată este o modalitate plăcută de a intra în legătură cu alte școli europene și de a motiva elevii, care pot să-și îmbunătățească abilitățile sociale, de comunicare, de muncă în echipă și să descopere viața cotidiană a partenerilor, tradițiile și obiceiurile acestora”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei