Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 223 (6933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuieli inutile

Deputat Ioan Balan: „Din dobânzile plătite anul acesta pentru datoria publică, se putea construi o autostradă de 600 de km”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan este de părere că toate guvernele care s-au succedat la conducerea României în ultimii 6 ani au condus ţara într-o logică extrem de păguboasă. Mai exact,

au împrumutat România și pe români cu 100 de miliarde de lei, datoria totală ajungând la începutul acestui an la peste 306 miliarde de lei.

„Tot în ultimii 6 ani, Guvernul a plătit din banii românilor dobânzi de peste 66 de miliarde de lei, iar numai în ultimii doi ani de guvernare PSD-ALDE, țara este mai datoare cu peste 40 de miliarde de lei, iar dobânzile plătite au urcat la peste 23 de miliarde. Dacă împărțim stocul de datorie publică de 306 miliarde de lei la 19 milioane de locuitori, atunci vom constata că fiecare român este dator cu peste 16.100 de lei și că, din cele 14 miliarde de lei plătite anul acesta pentru dobânzi, fiecare român plătește circa 730 de lei. Banii aceștia nu vin din buzunarele liderilor PSD-ALDE, ci din banii românilor. Numai din dobânzile plătite anul acesta pentru datoria publică, se putea construi o autostradă de 600 de km, adică de la Giurgiu și până la Siret, și chiar mai rămâneau și ceva bani. Nu mai spun câte școli sau grădinițe noi se puteau face”, a arătat parlamentarul sucevean.

Ioan Balan mai spune că în ciuda acestor sume extrem de mari cu care Guvernele din ultimii 6 ani au îndatorat ţara, sărăcia este la ea acasă şi se vede cu ochiul liber, de la nivelul administraţiilor publice locale şi până la şantierele închise.

„Guvernul nu se împrumută pentru a ajuta administrațiile locale. Autostrăzi nu se construiesc nici măcar pe hârtie, așa cum odinioară Ponta și Șova își băteau joc de harta țării, mâzgălind-o cu autostrăzi imaginare. Guvernul ne împrumută în plină creștere economică, însă banii luați cu împrumut nu se văd nici în buzunarele celei mai mari părți din populație, nici în investiții care ar fi putut să schimbe România la față. În luna octombrie, Guvernul PSD-ALDE ne împrumută cu 4,7 miliarde lei, adică cu 151 milioane de lei pe zi, cu 6 milioane de lei pe oră”, a menţionat Ioan Balan.

Deputatul liberal consideră că factura acestor împrumuturi făcute fără nici o logică elementară va trage în jos România, iar de acest lucru se vor lovi copiii, mulţi dintre ei încă nenăscuţi.

„Nu este greu să scoți din buzunarele românilor miliarde de lei, pentru a plăti creditorilor dobânzile uriașe. Greu este ca o guvernare responsabilă să profite de momentul economic favorabil prin care trece România și UE și să facă din creșterea economică un motor pentru investiții și pentru creșterea reală a veniturilor populației. Greu este să aduci în țară banii europeni, miliardele de euro care stau nefolosiți, și să pui în practică proiectele de autostrăzi, căi ferate, spitale regionale, aeroporturi și multe altele, care chiar ne-ar face să arătăm și noi ca un stat membru al UE de zece ani. Dar, atâta poate PSD-ALDE. În loc să întindă mâna să ia banii gratuiți de la UE, ne împrumută pentru zeci de ani de acum încolo”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputat Ioan Balan: „Din dobânzile plătite anul acesta pentru datoria publică, se putea construi o autostradă de 600 de km”.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputat Ioan Balan: „Din dobânzile plătite anul acesta pentru datoria publică, se putea construi o autostradă de 600 de km”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei