Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 196 (6906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Voluntari

Bucovineni pentru umanitate – alergare în scop caritabil, la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O inițiativă deosebită, aflată la a II-a ediție, a avut loc la Rădăuți sâmbătă, 1 septembrie. Angajații diferitelor firme din comunitate și din zonă au alergat cu scop caritabil în cadrul unei ștafete de 27 km, începută la primărie și împărțită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începea în dreptul unei firme, iar angajați ai acestora s-au înscris și au alergat unul sau mai multe segmente. Lor li s-au adăugat însă elevi, familii beneficiare, consilieri locali și chiar părinți cu copii în cărucior.

Inițiativa este numită “Companii pentru Comunitate”. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice și înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință.

Gazda ștafetei a fost asociația Habitat pentru Umanitate Rădăuți, ce lucrează la finalizarea a 15 case în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Alături de gazdă se află ca partener Bunul Samaritean Beiuș, o asociație ce are 5 ani de experiență în organizarea unor astfel de alergări cu scop caritabil și 24 de ani de activitate.  Au participat 65 de alergători.

Companiile ce au mobilizat cei mai mulți voluntari au fost EGGER, 10 angajați, Killer, 9 angajați și Olint, 4 angajați. EGGER a avut cei mai mulți angajați care au parcurs întregul traseu de 27 de km, iar de-a lungul timpului a sprijinit proiectul cu produse în valoare de peste 17.000 euro. Killer a sponsorizat cu 25.000 euro proiectul celor 15 case.

“Mulțumesc voluntarilor EGGER pentru participarea în ștafetă, mulțumesc companiei pentru contribuția generoasă din ultimii doi ani și diferența ce a făcut-o cu materiale de cea mai bună calitate la cele 15 locuințe la care lucrăm și implicit în viața familiilor în nevoie ” a spus Adrian Ciorna, președintele asociației.

În afara angajaților companiilor, la alergarea în scopuri caritabile au participat și persoane fizice. Un entuziast rădăuțean, Bogdan Horodincă, a alergat alături de soția Mihaela și fiul Alexandru. Dintre beneficiarii de locuință au alergat membri ai familiilor Pavăl și Nechita. Familia Nechita are 2 copii și locuieşte cu chirie într-un imobil puternic deteriorat.

Colaborarea a fost esențială în a pregăti și derula ștafeta. Asociația Bafi din Rădăuți a avut doi alergători, iar de la Beiuș asociația Bunul Samaritean a adus expertiză.

“Sunt fericită că am putut contribui cu experiența noastră la această ștafetă așa cum noi înșine am fost învățați la rându-ne. Vom fi alături bucovinenilor și în viitor, iar în septembrie vom fi alături și la construcția celor 15 case”, spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte la Bunul Samaritean, prezentă în Rădăuți.

Din partea Habitat Rădăuți, la ștafetă au alergat președintele asociației, Adrian Ciorna, și directorul adjunct, David Mariniuc-Mitric, care a spus: “A fost o experiență formidabilă, ne-a umplut de entuziasm, de energie pozitivă atât alergarea cât și interacțiunea minunată cu angajații fiecărei companii gazdă de predare-primire ștafetă”.

Persoanele interesate pot contribui în continuare donând online pe platforma http://habitatradauti.galantom.ro/ pe pagina unuia dintre alergătorii înscriși ca atrăgători de fonduri ori în contul IBAN RO22 BTRL RONC RT0V 2711 8201, deschis la Banca Transilvania Sucursala Rădăuți. Aceste pagini vor fi disponibile pentru donații pe toată perioada anului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovineni pentru umanitate – alergare în scop caritabil, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucovineni pentru umanitate – alergare în scop caritabil, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei