Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 196 (6906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Magia cuvintelor”

Școală de vară, la liceul din Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima săptămână a lunii august a readus împreună elevi și profesori la Școala de vară ”Magia cuvintelor”, care s-a desfășurat la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Deschiderea a avut loc luni, 27 august, într-un cadru festiv, în prezența primarului comunei, Ioan Pavăl, și a directoarei, prof. Mihaela Apetrei.

Proiectul Școlii de vară ”Magia cuvintelor” a fost inițiat și coordonat de prof. Adriana Duceac, director adjunct, iar activitățile au fost organizate de o echipă alcătuită din profesorii Oana Rusu, Lăcrămioara Sava, Alexandra Sîrghi și Alexandru Bărduț care, prin eforturile unite, au arătat că limba română și limbile străine sunt instrumente de comunicare vii și un mijloc de a valoriza atât abilități de comunicare, cât și abilități sociale.

Pe parcursul unei săptămâni, la Școala de vară ”Magia cuvintelor” s-au derulaturmătoarele activități: ”Le français en ligne” – atelier d'amusement (prof. Adriana Duceac),”De la viață la text și de la text la viață” – seminarii (prof. Oana Rusu), ”English is FUN-tastic”– funny games and workshops (Lăcrămioara Sava), „De l`image au texte” - ateliere de creație și interpretare (prof. Alexandra Sîrghi) și „Cultură și civilizație romană” - seminarii(Alexandru Bărduț).

Activitățile au fost interactive și s-au desfășurat sub forma unor jocuri distractive de comunicare, competiții, proiecte, dialoguri amuzante și dezbateri pe diferite teme. Acestea au pus în evidenţă cunoștințele dobândite la orele de studiu, pe care le-au valorificat într-un cadru practic și recreativ, lăsând elevilor libertatea de exprimare și de acţiune şi încurajând spiritul creativ.

„Elevii participanți s-au bucurat de un sfârșit de vară bogat în experiențe memorabile pe care le-au înțeles și ca alternative de petrecere utilă și plăcută a timpului liber. Activitățile desfășurate au avut ca scop dezvoltarea și valorizarea potențialului elevilor, precum și trecerea de la achizițiile lingvistice către stimularea interesului pentru artă, dezvoltarea simțului estetic și a gândirii critice și creative”, a arătat prof. Oana Cezara Rusu prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Promovarea poeziei

Încheierea Școlii de vară ”Magia cuvintelor” a avut loc vineri, 31 august, de Ziua Limbii Române. Cu acest prilej, a fost realizată o activitate educaţională deosebită, „Iubesc limba română”, patronată de prezența  inspectorului școlar Tatiana Vîntur și a poeților Florin Dan Prodan, Ana-Manon Pițu și Sorina Rîndașu care reprezintă cu strălucire direcția poeziei de azi.

Aceștia le-au oferit cărți și le-au recitat elevilor texte din creațiile proprii, încurajându-i totodată și pe ei să recite/ să producă texte proprii.

Interesul și implicarea elevilor, precum și prezența lor crescută de la o zi la alta la toate activitățile Școlii de vară ”Magia cuvintelor”, au constituit o bucurie și un feed-back pozitiv pentru profesorii organizatori, ceea ce a asigurat și pe viitor o relație armonioasă în cadrul grupului elevi-profesori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școală de vară, la liceul din Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școală de vară, la liceul din Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei