Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 196 (6906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Apel

Programul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până pe 9 septembrie, proiectul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari serioși și implicați, peste 16 ani, care să meargă săptămânal, timp de cel puțin șase luni de zile, în centrele de plasament pentru a susține sedințe interactive de pregătire școlară sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară, educație civică etc.

Prin programul „Ajungem MARI”, voluntarii dăruiesc trei ore pe săptămână pentru a deveni prieteni, profesori şi modele pentru copiii şi tinerii din centre sociale şi de plasament. În ţară sunt, în prezent, peste 19.000 de copii și adolescenți instituţionalizaţi, care au nevoie de încurajare, să înveţe şi să îşi găsească drumul în viaţă, iar numărul personalului şi voluntarilor e insuficient.

“E nevoie de mai multă implicare din partea comunităţilor locale pentru ca aceşti copii şi tineri cu un trecut trist să poată spera la un viitor mai bun. Ne dorim ca oamenii să înţeleagă că e nevoie de ei, de prezenţa şi căldura lor, iar dacă stăm şi aşteptăm reforma statului sau a sistemului, lăsăm copiii din centre să crească fără repere şi modele”, spune Iarina Taban, director şi fondator al programului.

Voluntarii dăruiesc timp și primesc de la copii bucurie, zâmbete, îmbrătișări și lecții frumoase.

“Una dintre cele mai prețioase lecții pe care o iau cu mine este aceea de <a fi acolo>. Ieri, azi, mâine, peste o săptămână, un an, până <Ajungem MARI>. Cred că doar împreună putem ajunge mari sau doar oameni", a transmis un voluntar din program.

Prin proiectul de voluntariat, în urma selecţiei şi a unui training iniţial, voluntarii susţin în centre, săptămânal, timp de cel puțin 6 luni, şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar le transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară.

Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi asculte. “Copiii sunt foarte încântaţi când venim la ei. Facem adunări, desenăm, colorăm, scriem dorinţe. E foarte frumos şi foarte încărcat de emoţii sincere şi curate de copii”, povestește un voluntar.

Toate detaliile despre organizarea proiectului şi formularul online de înscriere se găsesc pe site-ul www.ajungemmari.rola secţiunea Devino voluntar. Activitățile din program pot fi urmărite și la https://www.facebook.com/ajungemmari.

„Ajungem MARI” caută 1.000 de voluntari în Bucureşti şi 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Programul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei