Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 191 (6901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sancțiune

Inspectorii DSV l-au amendat și ei pe Dorin Șoimaru, pentru puiul de leu înstrăinat fără documente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Verificările instituțiilor de control continuă la Colțul Zoologic Ilișești, de unde provine puiul de leu în vârstă de mai puțin de o lună de zile, care a ajuns să fie scos la vânzare din portbagajul unei mașini, tocmai la Timișoara.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava au constatat că administratorul Dorin Șoimaru nu deține document sanitar-veterinar pentru mișcarea animalului, fără de care, în mod normal, felina nu putea părăsi Colțul Zoologic Ilișești.

Doctorul Dan Corneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat că pentru această abatere a fost aplicată o amendă de 720 de lei. Inspectorii sanitar-veterinari au mai constatat că Dorin Șoimaru mai deține încă 5 lei adulți, iar singurul pui pe care l-a avut recent este cel pe care l-a cedat, fără respectarea legii, celor care au încercat ulterior să-l vândă la Timișoara.

 Şoimaru a mai fost amendat pentru că a încălcat Legea 205/2004, privind protecţia animalelor. Este vorba de articolul 6, litera K, care prevede că despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă este interzisă. Pentru această abatere, Şoimaru a fost amendat cu 2.000 de lei.

Garda de Mediu Suceava are încă anchetă în curs, iar până la finele acestei săptămâni va comunica rezultatele cercetărilor. Inspectorii de mediu sunt cei care trebuie să stabilească în ce condiții a cedat Dorin Șiomaru puiul de leu.  

Dorin Şoimaru nu a negat că puiul de leu provine de la el, însă a spus că a împrumutat felina la o menajerie de animale din Timişoara pentru o şedinţă foto, pe o perioadă de patru zile. Acesta mai trebuie să dovedească și cu documente această afirmație.

Legea permite cedarea unei feline doar către o altă unitate de profil zoologic.   

 

„Paco” a ajuns la Grădina Zoologică Timişoara, epuizat și deshidratat

Doi bărbaţi au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să vândă un pui de leu, în apropierea unui ştrand din municipiu, a anunțat presa bănățeană. Ulterior s-a aflat că puiul de leu provine de la Colţul Zoologic de la Ilişeşti, deţinut de Dorin Şoimaru, un mare iubitor de animale exotice, dar care a mai fost implicat în scandaluri de acest gen.

Puiul de leu a fost preluat în custodie, până la lămurirea cazului, de către Grădina Zoologică Timişoara.

Micuţul leu a fost deja botezat cu numele „Paco”.

Specialiștii de la zoo au constatat că puiul de leu era epuizat şi deshidratat în momentul în care a ajuns la grădina zoologică din oraşul de pe Bega. Micuța felină cântărea doar 2,8 kilograme. Acesta este hrănit din două în două ore, cu înlocuitor de lapte pentru feline, și a primit și piept de pui crud, însă este greu de alimentat, deoarece este foarte mic și nu are dinți.  

Dorin Şoimaru este un vechi şi cunoscut crescător de animale exotice, iar de câţiva ani are autorizaţie pentru menajeria de la Ilişeşti. Numărul de animale deținut de acesta este mare pentru o astfel de menajerie, iar bărbatul a declarat în mai multe rânduri că mai adună venituri şi din colaborări pentru evenimente artistice şi filmări de videoclipuri la care au fost solicitate animalele sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii DSV l-au amendat și ei pe Dorin Șoimaru, pentru puiul de leu înstrăinat fără documente.
 Vizualizări articol: 2174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii DSV l-au amendat și ei pe Dorin Șoimaru, pentru puiul de leu înstrăinat fără documente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei