Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 191 (6901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Suceava

Balizele de plastic din intersecţia de la Metro, distruse periodic de şoferii neatenţi, care vor să evite semaforul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Accidentul violent care a avut loc luni după-amiază pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Suceava, în faţă la Metro, provocat de şoferul unui tir care a „forţat” semaforul şi a izbit violent un autoturism care ieşea de pe strada Bistriţei, din cartierul Obcini, antrenând un carambol în care au fost implicate în total cinci maşini, a stârnit foarte multe comentarii, inclusiv pe site-ul cotidianului nostru. Mulţi suceveni sunt de părere că şoferii care circulă dinspre sensul giratoriu sunt induşi în eroare de faptul că au în faţă trei semafoare, ceea ce, în opinia lor, ar duce la risc de accidente, mai ales pentru cei care nu sunt din Suceava.

Realitatea este că intersecţia este semnalizată normal, iar fiecare semafor este pentru un sens de mers. Banda I, pe care se circulă fluent, banda a II-a, intermitent, plus banda de pe care se face la stânga, spre strada Bistriţei.

Balizele din plastic care separă banda I şi banda a II-a sunt distruse periodic de şoferii care vin dinspre sensul giratoriu de la ieşirea din oraş şi care comit erori. De cele mai mult ori este vorba de şoferi care vor să treacă în ultimul moment pe banda I, la care nu se stă la semafor. Un exemplu în acest sens este din 24 august, când un astfel de accident, fără victime, a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Şoferul unui autoturism care circulă pe banda a II-a, în spatele unui camion, vrea să evite să stea la semafor şi trece brusc pe banda I. Problema este că face manevra foarte târziu, în grabă, şi nu se asigură. Şoferul se bagă în faţa maşinii de pe banda I, este acroşat uşor şi intră în balizele de separare, distrugând mai multe dintre ele. 

Astfel de episoade se petrec de mai multe ori pe lună, balizele distruse fiind înlocuite periodic de către cei de la Primăria municipiului Suceava.

Şoferii neatenţi dau vina de cele mai multe ori pe semnalizarea rutieră, pe semafoare, însă din punct de vedere al legislaţiei rutiere aceştia nu au cui aduce vreun reproş concret. Poate cel mult lor, fie din cauză că nu cunosc regulile de circulaţie, fie pur şi simplu pentru că nu sunt suficient de atenţi în trafic şi se grăbesc.

 

Un accident care se putea transforma într-o mare tragedie

Luni după-amiază, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Săveni - Botoşani, aflat la volanul unui cap de tir, venea dinspre sensul giratoriu care duce spre Moara şi Fălticeni pe banda a II-a de mers şi, la intersecţia cu strada Bistriţei, a intrat într-un autoturism de teren care a ieşit dinspre Obcini.

Autoturismul condus de o femeie în vârstă de 41 de ani, din Moara, a fost lovit violent şi proiectat pe contrasens. Tot pe sens opus a ajuns şi tirul, care a sărit la propriu peste scuarul care desparte cele două sensuri de mers şi a lovit trei maşini care stăteau la semafor, pe sensul dinspre Spitalul Judeţean Suceava spre ieşirea din oraş.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu răniţi grav, deşi consecinţele puteau fi tragice. Un copil în vârstă de un an şi jumătate, care era pe locul din dreapta faţă în maşina mamei sale, a fost proiectat pe carosabil prin portiera care s-a deschis. Din fericire, nu a ajuns sub roţile tirului şi nici nu s-a lovit grav de asfalt, scăpând practic cu viaţă prin minune.

Noroc au avut şi cei care se aflau în cele trei maşini care stăteau la semafor şi au fost lovite de tir. Impactul a fost atenuat de pietrele de pe scuarul peste care a sărit tirul.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balizele de plastic din intersecţia de la Metro, distruse periodic de şoferii neatenţi, care vor să evite semaforul.
 Vizualizări articol: 3296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Balizele de plastic din intersecţia de la Metro, distruse periodic de şoferii neatenţi, care vor să evite semaforul3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei