Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 191 (6901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Maricela Cobuz a prezentat măsurile luate de actuala guvernare pentru modernizarea sistemului de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a prezentat principalele programe şi măsuri adoptate în România pentru modernizarea sistemului de sănătate, începând din anul 2016 şi până în prezent. Maricela Cobuz a arătat că politicile de guvernare din domeniul sănătăţii s-au axat foarte mult pe pacient, personalul medical, modernizarea infrastructurii medicale şi a legislaţiei în vigoare astfel încât să se alinieze politicilor europene, dar şi nevoilor şi cerinţelor pacienţilor. „Guvernarea PSD-ALDE a venit cu noi măsuri pentru sistemul de sănătate din România care au contribuit succesiv la modernizarea sistemului, la eficientizarea sistemului birocratic şi au adus multiple beneficii pentru pacienţi”, a spus Maricela Cobuz, care a precizat că în ceea ce priveşte legislatura parlamentară în domeniul sănătăţii, a fost şi este implicată direct în modificarea legilor prin faptul că face parte din Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

Deputatul PSD a amintit că, prin programul de guvernare, încă din prima lună a anului 2017 s-au alocat 770 de milioane de lei pentru achiziţia vaccinurilor pentru copii pe bugete multianuale, s-au alocat bani pentru toate programele de sănătate publică, inclusiv pentru bolile rare, s-a extins programul Hepatita C pentru gradul de fibroză F3 şi au fost înfiinţate noi programe de screening. De asemenea, ea a arătat că la finalul lunii februarie 2017, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au semnat ordinul de modificare şi completare a unui ordin prin care s-au redat indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi în grad de handicap, respectiv sindrom Down, cu ADHD, dislexie sau autism.

Cobuz a mai precizat că în primele şase luni ale anului 2017, Ministerul Sănătăţii a realizat investiţii în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, iar alte investiţii majore în infrastructura de sănătate au intrat în linie dreaptă.

Astfel, ea a arătat că au fost achiziţionate 277 de maşini de anestezie, destinate blocurilor operatorii din aproximativ 50 de unităţi sanitare.

Nu în ultimul rând, ea a mai spus că în ceea ce priveşte infrastructura domeniului sănătăţii, în anul 2017 au fost dotate secţiile de unitate primire urgenţe din spitalele universitare şi judeţene prin achiziţionarea a 5.472 de echipamente pentru 78 de spitale şi dotarea secţiilor ATI din spitalele universitare şi judeţene prin achiziţionarea a 277 de echipamente pentru 56 de spitale.

Cobuz a amintit şi că pe 9 ianuarie 2018 au fost semnate contracte în valoare de 19,8 milioane de euro pentru dotarea a 34 de spitale din ţară şi din Capitală, spitale care vor fi dotate cu 14 echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf, 24 de echipamente de Rezonanţă Magnetică Nucleară şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Deputatul PSD a precizat că un exemplu de bună practică este Spitalul Judeţean Suceava, care a primit un asemenea aparat RMN.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz a prezentat măsurile luate de actuala guvernare pentru modernizarea sistemului de sănătate.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Maricela Cobuz a prezentat măsurile luate de actuala guvernare pentru modernizarea sistemului de sănătate2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei