Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 191 (6901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Potenţialul economic al zonei Suceava – Botoşani va fi promovat într-o expoziţie comună la Centrul Economic Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, la sediul Primăriei Botoșani a avut loc, ieri, o întâlnire de lucru organizată în vederea analizării oportunităților de dezvoltare în domeniul bioeconomiei, în arealul Suceava-Botoșani.

La întâlnire au fost invitate să participe firme interesate de domeniul bioeconomiei, cărora li s-au prezentat oportunitățile de dezvoltare oferite în arealul Suceava-Botoșani prin existența și funcționarea Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani și, în perspectivă, a Parcului Industrial Bucovina I, precum şi oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă. De precizat că pe lângă membrii asociați ai Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, respectiv Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local Suceava, Consiliul Local Botoșani, Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, IMM-uri din domeniul industriei bioeconomiei din cele două județe, la discuţii au participat firme din județul Botoșani interesate de domeniu, precum și de modul în care pot beneficia de oportunitățile oferite de cluster și parcul industrial. Astfel, la întâlnire au fost prezenţi președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul din Botoșani, Cătălin Flutur, rectorul Universității Suceava, Mihai Dimian, directorul executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, președintele CCI Botoșani, Valeriu Iftimie, precum şi specialiști de la CJ Suceava, CL Botoșani și de la ADR Nord-Est.

Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre nevoia de atragere a investițiilor private și a fondurilor nerambursabile pentru crearea de noi locuri de muncă în zona Suceava-Botoșani, despre calendarul constituirii Parcului Industrial Bucovina I și oportunitatea atragerii de investitori în zonă. „De asemenea, s-au trecut în revistă oportunitățile pe care le oferă formele asociative, inclusiv cele din cadrul clusterului, pornind de la posibilitatea informării pe probleme de interes comun de la membrii clusterului care gestionează domeniile respective. S-a punctat și necesitatea fructificării avantajului dat de poziționarea geografică a arealului Suceava-Botoșani, respectiv apropierea geografică de Ucraina și Republica Moldova”, a declarat Flutur. El s-a declarat mulțumit de modul interactiv în care s-a desfășurat întâlnirea, de receptivitatea și de participarea activă a firmelor.

„Am propus ca Suceava și Botoșani să lucreze mai mult împreună, să elaborăm și să derulăm acțiuni și proiecte comune. Astfel, ne gândim să participăm împreună la târguri și acțiuni de promovare. Am propus organizarea unei expoziții comune Suceava-Botoșani, chiar la Centrul Economic Bucovina, prin care să ne promovăm potențialul zonei”, a mai precizat președintele CJ Suceava. El a spus că mai mulți oameni de afaceri din județul Botoșani vor fi invitați să participe la întâlnirea cu delegația oamenilor de afaceri germani care se va afla în luna octombrie în județul Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că următoarea întâlnire de lucru va avea loc la Centrul Economic Bucovina, unde vor fi invitate să participe firme și reprezentanți ai mediului de afaceri din Ucraina și Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Potenţialul economic al zonei Suceava – Botoşani va fi promovat într-o expoziţie comună la Centrul Economic Bucovina.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potenţialul economic al zonei Suceava – Botoşani va fi promovat într-o expoziţie comună la Centrul Economic Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei