Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 184 (6894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Şapte ani şi şapte luni de închisoare pentru un tată care şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Putna, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Rădăuţi la o pedeapsă de şapte ani şi şapte luni de închisoare, într-un caz de agresiune sexuală extrem de grav: bărbatul, tată a şase copii, din care cinci fete, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de agresiune sexuală faţă de trei dintre fiice.

Bărbatul se află în stare de arest preventiv de la mijlocul lunii februarie a acestui an, iar procesul s-a judecat în doar două termene, acesta recunoscând acuzaţiile care îi sunt aduse şi cerând să fie judecat pe procedură simplificată.

Bărbatul este obligat de magistraţi să achite daune morale de câte 10.000 de euro către fiecare din fiice şi către soţia sa.

 

Totul a plecat de la o sesizare anonimă

Cazul a fost instrumentat de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Din cercetări a rezultat că fetele erau supuse la perversiuni şi jocuri sexuale. Fetele au fost supuse perioade lungi de timp la astfel de traume.

În primă fază, în noiembrie 2017, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgenţă şi Violenţă în Familie al Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava a primit o sesizare anonimă în care se anunţa că o fată în vârstă de 17 ani şi jumătate, din Putna, este abuzată sexual de tatăl biologic.

La acea vreme, fata era internată în Spitalul municipal Rădăuţi.

Din cercetări şi discuţiile cu fata aflată aproape de majorat a rezultat că tatăl a săvârşit în mod repetat acte de natură sexuală faţă de ea, prin constrângere, punând-o în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, profitând de această stare prin ameninţare şi şantaj. Fata a povestit că la fel s-a întâmplat şi cu surorile ei mai mici.

 

Fiicele au între 5 şi aproape 18 ani

Bărbatul are în total cinci fiice, cu vârstele de 5, 7, 8, 13 ani, respectiv cea de 17 ani şi jumătate. Au existat suspiciuni de abuz sexual faţă de toate cinci, însă suspiciunile s-au confirmat la doar trei dintre ele. 

Cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului au luat măsuri speciale de protecţie în regim de urgenţă, fetele fiind preluate de unchiul din partea mamei.

 

Consiliere pe termen lung pentru soţie şi fiice

Fetele au fost incluse de specialiştii de la Protecţia Copilului într-un program de consiliere pe termen lung.

Mama copiilor a înaintat divorţ faţă de soţ şi beneficiază şi ea de consiliere în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Ulterior, cercetările au fost preluate de poliţiştii de la Secţia Rurală Gălăneşti. Aceştia i-au audiat pe toţi membrii familiei şi au conturat pas cu pas un scenariu înfiorător. După o anchetă de şase luni de zile, faţă de trei dintre fiice s-a reţinut infracţiunea de agresiune sexuală, în timp ce faţă de două infracţiunea de ameninţare. Practic, bărbatul este acuzat că le şi teroriza pe fete pentru a nu povesti nimănui ce se întâmplă acasă. După ce au strâns probatoriu, poliţiştii şi procurorul de caz au solicitat arestarea preventivă a bărbatului. Acesta a ajuns după gratii pe 15 februarie, mandatele de arestare fiind prelungite ulterior succesiv. 

Cazul a intrat şi în atenţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava.

Sentinţa Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă, însă având în vedere acordul de recunoaştere a vinovăţiei este posibil să nu fie înaintat apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte ani şi şapte luni de închisoare pentru un tată care şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice.
 Vizualizări articol: 2192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şapte ani şi şapte luni de închisoare pentru un tată care şi-ar fi agresat sexual trei dintre fiice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei