Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 184 (6894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Extinderea reţelei de apă pe o stradă din Suceava, amânată după ce un consilier PSD a sesizat că primăria a început lucrările fără acordul CJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Extinderea reţelei de apă potabilă pe strada Traian Ţăranu, din municipiul Suceava, va fi amânată după ce un consilier judeţean PSD a sesizat faptul că primăria municipiului reşedinţă de judeţ a început lucrările fără a avea un acord din partea administraţiei judeţene. Pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Suceava s-a aflat un proiect de hotărâre prin care această instituţie urma să-şi exprime acordul în vederea executării lucrărilor de montare a unei conducte de apă subterană şi realizarea branşamentului la magistrala de apă, de către Primăria Suceava, pe un teren al judeţului Suceava, aflat în incinta Asociaţiei Blijdorp, de pe str. Ion Irimescu. Proiectul a fost iniţiat după ce Primăria Suceava a transmis Consiliului Judeţean o adresă în care arată că municipalitatea a demarat lucrările la prima etapă a obiectivului de investiţii „extindere reţele de alimentare cu apă pe str. Traian Ţăranu”, prin care se realizează lucrări de alimentare cu apă la 56 de locuinţe şi la hidranţii de incendiu din zonă. Primăria a transmis că pentru realizarea branşamentului la magistrala de apă, situată pe str. Ion Irimescu, este necesară montarea conductelor de apă pe terenul aflat în proprietatea judeţului Suceava.

Înainte de votul pentru acest proiect de hotărâre, consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir s-a întrebat cum este posibil ca primăria să solicite acest acord de la CJ Suceava, în condiţiile în care pe mai mult de o treime din strada Ion Irimescu au fost realizate deja lucrările. „Eu tot trag semnale de alarmă că la Primăria Suceava este debandadă. Dacă primăria nu respectă legea şi construieşte înainte de avizare, ce pretenţii mai putem avea de la oameni”, a spus Cuşnir, care a precizat că personal a mers pe teren, în zona respectivă, şi a văzut că lucrările au fost începute înainte de a avea acordul Consiliului Judeţean. El a propus „să ne documentăm” în această problemă, în condiţiile în care este posibil ca arhitectul-şef şi secretarul judeţului nu aveau de unde să ştie situaţia pe care au semnalat-o.

 

Flutur a solicitat o vizită pe teren a comisiei de urbanism şi a arhitectului-şef al judeţului

După afirmaţia lui Dan Ioan Cuşnir, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în acest caz se poate vorbi de o situaţie aparte. „Suntem informaţi despre această situaţie într-o şedinţă publică. Propun retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi şi trimiterea pe teren, la faţa locului, a comisiei de urbanism şi a arhitectului să vedem cum stau lucrurile şi să ne facă o informare în următoarea şedinţă. Luăm notă de această informaţie, pentru că e o şedinţă publică. Pentru că e o informaţie şi fiecare îşi asumă”, a spus Flutur.

De asemenea, consilierul PNL Ioan Bădeliţă a spus că dacă informaţia nu este corectă trebuie să se ştie exact cine îşi asumă întârzierile. „Dacă informaţia este falsă şi amânăm o lună de zile o decizie şi oprim nişte investiţii care sunt în derulare, cine suportă penalizările”, a spus Bădeliţă. Ca răspuns, Dan Ioan Cuşnir a spus că pentru prima dată este de acord cu Ioan Bădeliţă, precizând că intenţia nu este să blocheze acest acord, „pentru că vom stabili pe teren, pentru că este real, lucrările sunt începute. Acordul va trebui să-l dăm, dar ce facem pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Primăria trebuie notificată, pentru că ea trebuie să fie model în respectarea legii şi în obţinerea avizelor”.

Scoaterea de pe ordinea de zi a acestui proiect a fost votată cu 19 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi 8 abţineri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea reţelei de apă pe o stradă din Suceava, amânată după ce un consilier PSD a sesizat că primăria a început lucrările fără acordul CJ.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Extinderea reţelei de apă pe o stradă din Suceava, amânată după ce un consilier PSD a sesizat că primăria a început lucrările fără acordul CJ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei