Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 184 (6894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Jocul de-a vacanţa”, la Şcoala „Al. I. Cuza” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi este vacanţă, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute Proiectul „Jocul de-a vacanţa”.

La activităţile derulate timp de două săptămâni au participat 50 de elevi, părinţi şi cadre didactice ale şcolii.

„Au fost activităţi atractive, instructiv-educative cu o tematică variată: sport şi mişcare, dezvoltare personală, cultură şi tradiţii, aprofundarea limbii engleze, activităţi outdoor şi de recreere. Folosind metode specifice educaţiei nonformale, proiectul propus a oferit un spaţiu adecvat pentru petrecerea timpului liber într-un mod creativ şi plăcut, creând oportunităţi de implicare a copiilor în activităţi care să le contureze competenţe de comunicare, sociale şi care să le dezvolte spiritul civic”, a precizat prof. Brînduşa Nisioi, director adjunct la Şcoala „Al. I. Cuza”, coordonator proiect.

Cu ajutorul partenerilor proiectului: Asociaţia de părinţi „Artur Gorovei”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa” Fălticeni, Colegiul Economic ,,Andrei Bârseanu” Braşov, a fost stimulată implicarea voluntară a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup al acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în opoziţie cu tentaţiile nocive tot mai des întâlnite chiar la vârsta micii şcolarităţi (excesul utilizării calculatorului, grupuri construite pe principiul dominării şi violenţei, maturizarea nesănătoasă a sexualităţii, infracţionalitatea infantilă etc.).

Printre activităţile care i-au atras pe elevii fălticeneni la şcoală în vacanţa de vară se numără „Summer school is funTASIC!” (jocuri educative în limba engleză); „România mea” (excursie tematică pe ruta Fălticeni - Piatra Neamţ - Lacul Roşu - Braşov, oferită drept recompensă elevilor olimpici şi celor care au încheiat anul şcolar cu media 10; „În lumea minunată a jocului” (activităţi realizate împreună cu voluntarii Grupului Local de Tineret ,,Aripi în Europa”; „Atelierul poveştilor” (confecţionarea unor măşti ale personajelor din poveşti, joc de rol, dramatizări, ateliere de lucru la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”);

„România la Centenar” (confecţionare produse de artizanat/confecţionare de port popular/artă decorativă/pictură/împletit/croşetat).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Jocul de-a vacanţa”, la Şcoala „Al. I. Cuza” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Jocul de-a vacanţa”, la Şcoala „Al. I. Cuza” Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei