Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 184 (6894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiect de aproape opt milioane de lei pentru reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Siret vor promova un proiect european pentru reabilitarea Muzeului de Istorie din acest oraş. Consilierii judeţeni au aprobat ieri un proiect prin care administraţia judeţeană şi Primăria Siret, în calitate de lider, vor depune un proiect pentru modernizarea şi reabilitarea acestui muzeu, clădire monument istoric aflată în administrarea Muzeului Bucovinei şi în proprietatea publică a judeţului Suceava.

Prin proiectul adoptat ieri au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat în cadrul şedinţei că reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret era necesară, în condiţiile în care acesta a rămas oarecum în urmă din acest punct de vedere. „Vorbim de lucrări de circa 1,4 milioane de euro pe care vrem să le facem la muzeul din Siret. Proiectul presupune consolidarea clădirii, realizarea reţelelor de apă, canalizare, încălzire, a instalaţiei electrice şi amenajarea exteriorului”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că tot în cadrul proiectului se vor realiza intervenţii la arhitectura internă şi externă a clădirii, dar şi realizarea unui nou circuit de vizitare pentru expoziţia permanentă şi pentru Memorialul holocaustului evreilor din Bucovina. „Este o investiţie foarte bine-venită şi care cred că va atrage şi foarte mulţi turişti în continuare”, a mai declarat Flutur.

În acelaşi timp, iniţiatorul proiectului de hotărâre, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Niţă, a spus că necesitatea investiţiei este dată atât de starea precară a clădirii, la care se adaugă uzura morală a expoziţiei permanente, de lipsa de spaţiu de depozitare şi conservare, de aglomerarea personalului de specialitate în spaţii neadecvate, de lipsa unor spaţii şi dotări pentru deservirea publicului. „Oportunitatea obţinerii unei finanţări pentru realizarea unui muzeu - memorial ar permite punerea în valoare a colecţiei muzeului şi prezentarea istoriei tragice a comunităţii evreieşti din Bucovina”, a arătat Gheorghe Niţă.

Proiectul ar urma să fie depus la finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, până pe data de 30 august 2018, iar lucrările vor dura o perioadă de 24 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de aproape opt milioane de lei pentru reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Proiect de aproape opt milioane de lei pentru reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei