Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 164 (6874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţii îşi fac de cap

Casele sparte la Suceava, ultimele pe listă dintr-un şir de lovituri la pont cu prejudicii mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile recente de spargeri cu prejudicii mari, date la casele unor oameni de afaceri din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, nu sunt nici pe departe singurele lovituri date de hoţi în ultima perioadă de timp. Grupuri de hoţi din rândul celor care ştiu foarte bine ce fac şi acţionează la pont, acolo unde sunt bani, în baza unor informaţii şi date pe care le adună anterior, au dat spargeri cu prejudicii foarte mari. Ceea ce este mai grav este că, cu unele excepţii, autorii nu au fost prinşi, iar dosarele zac înregistrate cu AN (autori necunoscuţi). În multe cazuri, prejudiciile mari reclamate nu pot fi dovedite de victime, astfel că o eventuală recuperare a banilor este utopică.  

La Clit - Arbore, la Solca şi la Marginea, hoţii au dat adevărate lovituri în ultimele luni de zile. S-au reclamat prejudicii pornind de la câteva zeci de mii de lei şi până la 500.000 de lei.

Victimele nu sunt alese deloc la întâmplare. Călcaţi de hoţi au fost silvicultori, oameni de afaceri sau localnici plecaţi la muncă peste hotare.    

În toate cazurile, poliţiştii au ridicat probe de la locul faptelor, au deschis dosare penale, însă cercetările nu au dus la punerea sub acuzare a unor suspecţi.

La Suceviţa, există două dosare penale mai vechi, în care sunt reclamate prejudicii imense. Unul este un furt de 400.000 de lei (4 miliarde de lei vechi), din incinta Cantonului Silvic Suceviţa. Un alt caz rămas cu autori necunoscuţi este legat de reclamaţia unui cetăţean german, care a sesizat că i s-au furat peste 100.000 de euro din casa pe care o are în Suceviţa.

Anul trecut, hoţii au dat lovitura în zona Fălticeni chiar în noaptea de Înviere, în timp ce oamenii erau la biserică.   

Dintr-un apartament din Fălticeni, proprietatea unei patroane de case de schimb valutar, hoţii au furat bijuterii de aur şi bani în valoare totală de aproape 50.000 de euro. În aceeaşi noapte, din casa din Rădăşeni a unui preot hoţii au furat în jur de 17.000 de lei şi două inele din aur.

Au fost şi câteva furturi cu prejudicii mari în care autorii, sau măcar câţiva dintre ei, au fost prinşi. Exemplele cele mai de răsunet sunt în cazul furtului de 300.000 de euro din casa unui om de afaceri din Zvoriştea, dar şi în cazul unui bărbat din Dumbrăveni, bazarist, care a reclamat că i s-au furat bani şi bijuterii totalizând 80.000 de dolari.

 

Spargeri una după alta din casele unor oameni de afaceri din Burdujeni

După cum am arătat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, casele mai multor persoane, în special oameni de afaceri, au fost călcate de hoţi, după un mod de operare aproape tras la indigo. Prejudiciile sunt şi ele, în cele mai multe cazuri, semnificative şi ajung până la circa 80.000 de euro în cazul unei persoane care are afaceri în Bazarul Suceava.

Acum câteva zile, hoţii au spart casa unui om de afaceri care stă pe strada Plevnei din Burdujeni. 

Săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, profitând de faptul că omul de afaceri şi familia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă şi au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. La final au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro.

Modul de operare arată că hoţii au studiat zona şi activitatea proprietarilor în detaliu şi au acţionat doar în momentul în care erau siguri că în locuinţă nu se află nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casele sparte la Suceava, ultimele pe listă dintr-un şir de lovituri la pont cu prejudicii mari.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Casele sparte la Suceava, ultimele pe listă dintr-un şir de lovituri la pont cu prejudicii mari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei