Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 164 (6874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Marian Andronache anunţă victoria PMP obţinută la CCR în privinţa intenţiei de modificare a statutului aleşilor locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Marian Andronache, a anunţat victoria obţinută de această formaţiune politică la Curtea Constituţională a României în privinţa intenţiei de modificare a statutului aleşilor locali. Marian Andronache a declarat că CCR a admis sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară, PNL şi deputaţi neafiliaţi în legătură cu iniţiativa legislativă care modifică Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali. Andronache a precizat că după această decizie PMP îşi păstrează primarii şi consilierii locali, inclusiv pe cei obţinuţi în urma fuziunii cu UNPR. El a subliniat că PMP rămâne una dintre cele mai consistente şi relevante forţe de opoziţie, care a dovedit consecvenţă şi profunzime în privinţa criticilor formulate la adresa PSD. „Desfăşurăm o campanie naţională de obţinere a sprijinului popular pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin, cerem punerea în aplicare a rezultatului referendumului privind limitarea la 300 a numărului de parlamentari şi suntem singurul partid care militează împotriva pensiilor speciale ale politicienilor”, a spus preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache. Pe de altă parte, şi liderul PMP la nivel naţional, deputatul Eugen Tomac, a amintit că partidul pe care îl conduce a contestat la CCR această lege promovată de PSD din dorinţa de a elimina „orice pol politic capabil să se opună procesului de politizare şi control total al administraţiei”. „La fel am procedat şi în cazul Codului administrativ antinaţional, prin care se introduc pensii speciale pentru aleşii locali şi se oficializează limba maghiară. Practic, prin această lege, PSD a vrut să elimine din viaţa politică orice formă de asociere politică şi a cerut ca orice partid care fuzionează să îşi piardă consilierii locali şi judeţeni”, a spus Tomac. El a spus că în condiţiile în care PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid, UNPR, era evident că „această lege antidemocratică şi neconstituţională” a fost adoptată împotriva partidului pe care îl conduce. ”Încă o dată, Partidul–stat PSD nu s-a dezis de apucăturile comuniste şi utilizează orice mijloace pentru a <reduce democraţia>, aşa cum se exprima recent, în şedinţă de guvern, premierul-marionetă al PSD. În ciuda eforturilor lor repetate din ultimele luni, PSD nu a reuşit nici de această dată să destructureze PMP. Primarii şi consilierii locali pe care i-am avut până acum rămân unde le este locul. Inclusiv cei care au venit în partid odată cu fuziunea prin absorbţie a UNPR”, a încheiat Eugen Tomac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache anunţă victoria PMP obţinută la CCR în privinţa intenţiei de modificare a statutului aleşilor locali.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marian Andronache anunţă victoria PMP obţinută la CCR în privinţa intenţiei de modificare a statutului aleşilor locali5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei