Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 164 (6874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

După 14 ani de stagnare, bursa „Bani de liceu” ar putea fi majorată la 250 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei vrea să majoreze cuantumul bursei „Bani de liceu” de la 180 la 250 de lei, bani care se acordă liceenilor nevoiaşi, pe perioada cursurilor şcolare.

Programul de protecţie socială „Bani de liceu” a fost lansat în urmă cu 14 ani, în 2004, în prezent valoarea bursei fiind aceeaşi ca la debutul programului - 180 de lei.

În vreme ce tarifele pentru cazare, navetă şi masă au crescut şi aproape s-au dublat din 2004 până în prezent, bursa „Bani de liceu” a rămas la valoarea unei perechi de adidaşi. Desigur, o majorare ar fi mai mult decât bine-venită, însă nici cei 250 de lei pe care ministerul ar vrea să-i ofere liceenilor provenind din familii modeste financiar nu ar acoperi nevoile unui tânăr.

Important de menţionat este că ministerul vrea să majoreze şi plafonul venitului pe membru de familie de la 150 de lei, la 500 de lei.

În prezent, plafonul pentru obţinerea unei burse sociale pentru liceeni este de 150 de lei pe membru de familie, sumă menţinută tot din 2004, de la instituirea programului. Ca urmare, sunt eligibili doar liceenii care provin din familii având situaţii extrem de precare.

Potrivit ministerului de resort, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură este reducerea abandonului şcolar. ”Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală - salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 de lei lunar - valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie”, anunţă ministerul.

Cât priveşte stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, se vor lua în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor. Autorităţile locale efectuează anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După 14 ani de stagnare, bursa „Bani de liceu” ar putea fi majorată la 250 de lei.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
După 14 ani de stagnare, bursa „Bani de liceu” ar putea fi majorată la 250 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei