Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 151 (6861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă prea mică

Acord de recunoaştere a vinovăţiei al unui poliţist care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni, respins de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii de la Judecătoria Fălticeni au respins un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care un poliţist care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni spera să scape cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare, suspendată sub supraveghere. Pedeapsa mai sus amintită a fost acceptată de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, însă judecătorul a considerat că pedeapsa este prea mică, astfel că a trimis cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în vederea continuării urmăririi penale.

Agentul principal Andrei Ignat a înaintat apel faţă de decizia de respingere a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, iar un verdict final va fi dat de Curtea de Apel Suceava.

 

Un accident cumplit, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de 12 ani

Anul trecut, în a doua zi de Crăciun, în jurul orei 9.25 dimineaţa, în timp ce conducea un autoturism Opel pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, pe banda a II-a de deplasare, agentul principal Andrei Ignat, din Fălticeni, a surprins şi accidentat o fetiţă de 12 ani, care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni amenajată prin indicatoare şi marcaje, aflată în deplasare din partea stângă spre dreapta faţă de deplasarea maşinii. 

Poliţistul avea alcoolemie 0.

Andrei Ignat este din Fălticeni şi este angajat al Postului de Poliţie Moara, având gradul de agent principal.

Pe numele poliţistului a fost deschis la vremea respectivă dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Agentul fusese chemat de urgenţă la serviciu, de acasă, când a provocat accidentul

Referitor la acest caz, comisarul Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP), organizaţia Suceava, a subliniat un detaliu care, în opinia sa, ar putea constitui o circumstanţă atenuantă pentru poliţist.

El a explicat că în acea zi agentul era în timpul liber, acasă, la Fălticeni, dar a fost sunat şi chemat de urgenţă la serviciu, adică la Secţia Moara, pentru a face parte din echipa operativă, la un eveniment important. Pornit în drum spre Suceava, agentul a provocat cumplitul accident. 

„Practic, colegul meu era la serviciu când s-a întâmplat nenorocirea pe care o regretăm cu toţii. Din păcate, nicăieri în dosarul său nu este menţionat acest aspect. Mi se pare normal să existe proceduri clare şi eficiente prin care să se evidenţieze faptul că poliţistul a fost chemat din timpul liber la serviciu şi îşi face datoria faţă de societate! Vom iniţia demersuri prin care conducerea ministerului să emită proceduri clare pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple”, a declarat Marius Ciotău.

El a mai precizat că Ignat nu este membru în CNP, însă va fi sprijinit în toate demersurile legale, inclusiv prin informarea procurorului de caz cu privire la acest aspect, respectiv că se deplasa la serviciu în timpul accidentului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord de recunoaştere a vinovăţiei al unui poliţist care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni, respins de judecători.
 Vizualizări articol: 3153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Acord de recunoaştere a vinovăţiei al unui poliţist care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni, respins de judecători3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei