Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 151 (6861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Candidaţii de la bac află astăzi notele după contestaţii. Nepromovaţii se pot înscrie, de marţi, la examenul din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii examenului de bacalaureat, care au depus contestaţii, vor afla astăzi rezultatele finale, potrivit calendarului transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În judeţul Suceava au fost depuse 1.957 de contestaţii, cele mai multe înregistrându-se la limba şi literatura română, respectiv 869. 

Tezele au fost recorectate în alt judeţ, iar nota comisiei de contestaţii va fi finală, indiferent care este diferenţa dintre nota iniţială şi cea de după reevaluare.

Reamintim că în judeţul Suceava, rezultatele preliminare arată că 70,24% dintre elevii care au susţinut bacalaureatul în această vară au obţinut note de trecere. Din cei 5.458 de elevi înscrişi, s-au prezentat 4.912. 1.457 (29,66%) dintre candidaţi nu au reuşit să obţină note de trecere. 

 

Nepromovaţii se pot înscrie, în această săptămână, la cea de-a doua sesiune a examenului

Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie, în cursul acestei săptămâni, în intervalul 10-13 iulie, pentru a participa la cea de-a doua sesiune a examenului, care va începe în 20 august cu probele scrise.

De asemenea, pe 27 iulie este programată înscrierea candidaţilor care nu au putut susţine bacul din cauza corigenţelor, însă le-au promovat ulterior.

La sesiunea din toamnă a examenului maturităţii sunt aşteptaţi elevi care nu au promovat sau nu s-au înscris la prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac.

Sesiunea august–septembrie 2018 a examenul de bac debutează cu proba scrisă la limba şi literatura română, pe data de 20 august.

Calendarul prevede că pe 21 august se va desfăşura proba scrisă la limba si literatura maternă, 22 august - proba obligatorie a profilului, 23 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

În intervalul 24-27 august, elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, 28 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 29-30 august - evaluarea competenţelor digitale, 30-31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională.

Afişarea rezultatelor se face pe 1 septembrie (până la ora 12:00), în aceeaşi zi fiind programată şi depunerea contestaţiilor.

Între 2 şi 5 septembrie este prevăzută soluţionarea contestaţiilor. Rezultatele finale vor fi publicate pe 6 septembrie.

Nivelul de dificultate al subiectelor din toamnă va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii de la bac află astăzi notele după contestaţii. Nepromovaţii se pot înscrie, de marţi, la examenul din toamnă.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii de la bac află astăzi notele după contestaţii. Nepromovaţii se pot înscrie, de marţi, la examenul din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei