Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 151 (6861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultatele repartizării computerizate la liceu în judeţul Suceava

Luni, 9 Iulie 2018 (16:54:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.800 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au aflat luni, 9 iulie, care este liceul şi specializarea unde au fost admişi în urma repartizării computerizate, în funcţie de notele de la evaluarea naţională şi de mediile din gimnaziu.

Şapte elevi au fost admişi cu media 10, trei optând pentru Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, trei au ales Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar unul a fost admis la Colegiul „Petru Rareş” Suceava, cei mai mulţi la profil de mate-info.

Cele mai mari medii de admitere le au viitorii elevi ai clasei de matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unde candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între9,56 şi 10. Mai exact, un absolvent de gimnaziu cu o medie mai mică de 9,56 nu ar fi avut şanse să fie admis în această clasă.

Aceasta este singura specializare inclusă de Ministerul Educaţiei în Top 50 al celor mai bune specializări din ţară, din prisma notelor de admitere, fiind clasată pe locul 31.

Cu medii între 9,45 şi 10 au fost admişi şi cei 28 de boboci de la clasa de mate-info, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava.

Concurenţa a fost mare şi la specializarea ştiinţe sociale, unde cei 14 viitori liceeni care au optat pentru bilingv engleză au intrat cu medii între 9,23 şi 9,64.

La clasa de matematică – informatică, de la „Ştefan cel Mare”, deşi au fost alocate 56 de locuri, „bătălia” pe un loc la această specializare a fost strânsă. Cei 56 de „admişi” au medii între 9,13 şi 10.

La Colegiul ”Petru Rareş”, matematică - informatică, cei 56 de proaspeţi boboci au avut medii de admitere între 9,12 şi 9,84.

Tot cu medii de peste 9 (între 9,03 şi 10) s-a intrat şi la ştiinţe ale naturii de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Top 10 al celor mai bune specializări din judeţ în ceea ce priveşte notele de admitere este dominat de cele două colegii mai sus amintite, care an de an ţin stindardul sus în ceea ce priveşte mediile de admiterea la liceu.

De cealaltă parte, pentru câteva zeci de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial, mediile de admitere de 2, 3 sau 4 nu au fost o piedică pentru admiterea la liceu.

Cea mai mică medie de admitere de anul acesta a fost de 2,22, cu care un elev a fost admis la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, specializarea mecanică.

Cu 2,27, un alt elev a fost admis la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, specializarea Resurse naturale şi protecţia mediului.

Rezultatele complete pot fi consultate pe www.admitere.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele repartizării computerizate la liceu în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele repartizării computerizate la liceu în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei