Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 104 (6814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Fără supraveghere

Lucrări de asfaltare executate pompieristic la Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de asfaltare executate în aceste zile în comuna Bosanci le-au dat bătăi de cap celor din cadrul primăriei, care au fost nevoiţi să intervină cu utilajele proprii pentru remedierea unor probleme apărute. După aplicarea stratului de asfalt de bază pe una dintre uliţele satului, lucrătorii din cadrul serviciului de apă şi canal al primăriei au constatat că două dintre gurile de canal acoperite nu mai puteau fi localizate, pentru decuparea gurilor de cămin. A fost nevoie astfel de folosirea unui detector de metale pentru localizarea gurilor de canal ascunse sub stratul de bază gros şi apoi de spargerea asfaltului, pentru aducerea gurilor de canal la nivelul drumului.

Contractul pentru asfaltarea uliţei care începe la Fântâna cu Cruce a fost semnat în timpul fostului primar Anton Curic. Stratul de piatră concasată a fost aplicat pe uliţă în timpul toamnei trecute. Locuitorii uliţei se plâng că lucrările nu au decurs deloc aşa cum trebuia, pentru că de la început nu a existat o supraveghere a lucrărilor din partea primăriei. Din cauza lipsei unui diriginte de şantier, lucrările de excavare s-au făcut ba prea adânc, ba superficial, afectând terasamentul drumului.

Pentru unele locuinţe de pe uliţă, diferenţa de nivel faţă de noul drum este incomodă, în ansamblu lucrările nefiind de calitate. Aşa s-au petrecut lucrurile şi cu gurile căminelor de canalizare, după ce din cauza lipsei aceleiaşi supravegheri au fost acoperite cu asfalt, fără ca pentru două dintre acestea să fie însemnate locurile prezenţei lor. După turnarea stratului de asfalt de bază, unii angajaţi ai primăriei au realizat că gurile de canal nu pot fi găsite. Au apelat astfel miercuri la un detector de metale, fiind făcută o localizare aproximativă a capacelor metalice de canal. A fost nevoie de intervenţia unui buldoexcavator al primăriei, care a săpat apoi pentru scoaterea căminelor până aproape de cota 0 a drumului şi turnarea stratului de beton în jurul gurii de canal, lucrări continuate de lucrătorii firmei angajate. Urmează ca la recepţia care va avea loc la terminarea lucrărilor probele luate să stabilească dacă straturile drumului au fost aşezate conform proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de asfaltare executate pompieristic la Bosanci.
 Vizualizări articol: 2581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrări de asfaltare executate pompieristic la Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei