Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 104 (6814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără milă

Hausvater: Anul Centenar, „o minciună teribilă a unui guvern care nu vrea să celebreze”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebrul regizor Alexander Hausvater şi-a exprimat, ieri, la Suceava mâhnirea că la 100 de ani de la Marea Unire românii sunt atât de dezbinaţi. El consideră că vinovată de aceasta este, în primul rând, clasa politică. Programul Centenar l-a calificat drept „o minciună teribilă a unui guvern care nu vrea să celebreze”. „Nu s-a planificat cum trebuie acest program şi din cauza asta nu este un efort global al societăţii să celebreze”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, Alexander Hausvater. În opinia sa, deşi românii „au eroi comuni, limbă comună, istorie şi geografie comună”, se comportă astăzi ca şi cum nu ar avea nimic în comun. Cu atât mai remarcabile sunt eforturile individuale ale oamenilor şi ale instituţiilor de a organiza, pe plan local, manifestări care să-i aducă pe oameni aproape şi să le amintească faptul că îi leagă nu doar istoria, ci viitorul. „Politicienii noştri nu se gândesc la viitor pentru că în viitor ei nu vor fi. Ceea ce avem e efortul mic, personal, care să acopere că nu există acest efort major al întregii societăţi. Centenarul este ce faci tu pentru acest centenar”, a afirmat regizorul. 

El a invitat la trezirea simţului civic, la a nu mai accepta „de dimineaţa până seara aberaţii de necrezut”, la abandonarea minciunii şi ipocriziei. „Pasivitatea oamenilor care acceptă nu mă face trist mă face furios”, a mai spus Alexander Hausvater.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hausvater: Anul Centenar, „o minciună teribilă a unui guvern care nu vrea să celebreze”.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hausvater: Anul Centenar, „o minciună teribilă a unui guvern care nu vrea să celebreze”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei