Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 104 (6814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

10-13 mai

Concursul Naţional Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, la Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 10-13 mai, la Putna se desfăşoară Concursul Naţional Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, competiţie iniţiată şi coordonată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, care se adresează elevilor de gimnaziu capabili de performanţă la disciplinele literatură română şi religie. 

Ediţia din acest an a concursului reuneşte 93 de elevi din toate judeţele ţării, 42 de profesori însoţitori şi 24 de membri în Comisia Naţională, al cărei preşedinte onorific este Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Universitarul Mircea A. Diaconu este preşedintele executiv al Comisiei, iar

vicepreşedinţi sunt cei doi inspectori generali din Ministerul Educaţiei - Manuela Delia Anghel (limba şi literatura română) şi Vasile Timiş (religie).

„Este un concurs iniţiat de Inspectoratul Şcolar Suceava cu ceva ani în urmă, în acest interval crescând, din punct de vedere valoric, foarte mult, lucru dovedit prin două aspecte: lucrările susţinute de elevi au avut o calitate deosebită, cel puţin la etapa judeţeană a fost foarte greu de făcut o ierarhizare pentru că aproape toate meritau să fie trimise mai departe, şi, în al doilea rând, este primul an când la etapa naţională participă elevi din toate judeţele ţării, inclusiv Covasna, Harghita, Bihor, judeţe care până acum nu au participat. Sperăm ca acest concurs să se dezvolte în continuare, precum e <Lira de aur>", a menţionat prof. Gabriela Scutaru, inspector şcolar adjunct.

Cei mai merituoşi elevi vor fi recompensaţi cu şase premii acordate de Ministerul Educaţiei, 14 menţiuni şi 12 premii speciale acordate de parteneri - Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Biblioteca „I.G. Sbiera”, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi IŞJ Suceava. 

Astăzi se va desfăşura proba de concurs, iar mâine este programată festivitatea de premiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, la Putna.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Naţional Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, la Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei