Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Maternitatea din Vatra Dornei va fi reabilitată cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maternitatea din Vatra Dornei va fi modernizată în totalitate printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a declarat că municipalitatea a promovat și a obținut finanțare pentru proiectul „Reabilitarea secției de Obstetrică și ginecologie a Spitalului Municipal Vatra Dornei”. Proiectul a fost aprobat prin Programul Operațional Regional, valoarea acestuia fiind de aproape două milioane de lei, inclusiv TVA. Ilie Boncheș a arătat că primăria va aloca o sumă de aproape 250.000 de lei pentru cofinanțarea proiectului și acoperirea cheltuielilor neeligibile. „Obiectivul general al acestui proiect este reabilitarea termică a clădirii, în scopul creșterii eficienţei energetice a acesteia, precum și al reducerii costurilor de întreținere a clădirii, creând în același timp condiții de confort specifice nivelului Uniunii Europene”, a spus primarul din Vatra Dornei. El a adăugat că prin proiect vor fi realizate lucrări de izolare termică a pereților exteriori, izolarea termică a ultimului nivel, schimbarea tâmplăriei de la geamuri, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, respectiv un sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, pentru asigurarea parțială a iluminatului, a unui sistem de panouri solare termice pentru asigurarea apei calde menajere și a unei pompe de căldură aer-apă care va asigura încălzirea pe timp de primăvară, toamnă și iarnă, în perioadele când Maternitatea este suspendată de la termoficare. Tot prin acest proiect se va moderniza instalația de iluminat și se vor monta corpuri de iluminat eficiente energetic și cu o durată mare de viață, de tip LED.

Ilie Boncheș a arătat că reabilitarea clădirii este necesară pentru a crea celor aproape 63 de persoane, pacienți și personal, un mediu care să le ofere confortul minim, siguranţă şi să le permită desfăşurarea unui activități eficiente. El a mai precizat că până în momentul de față, consumul de energie termică pe perioada iernii a fost foarte ridicat, iar sobele pe lemne nu asigură normele minime impuse în domeniul sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea din Vatra Dornei va fi reabilitată cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maternitatea din Vatra Dornei va fi reabilitată cu fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei