Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava: "Controlul la S.C. CATYRAL S.R.L. s-a efectuat cu respectarea strictă a prevederilor legale"

Cu privire la articolulapărut în ziarul Monitorul de Suceava din data de 19.04.2018, ITM Suceava face următoarele precizări:

La data de 18.04.2018 s-a efectuat o vizită de control la S.C. CATYRAL S.R.L., cu sediul în loc. Vornicenii Mici, com. Moara, jud. Suceava în vederea verificării unor aspecte sesizate privind nerespectarea legislației  în domeniul relațiilor de muncă.

Inspectorii de muncă, prezentând legitimația și insigna, au solicitat persoanelor găsite la lucru completarea fișelor de identificare, fapt care a fost împiedicat de administratorul societății. Administratorul societății a avut o atitudine ostilă față de organele de control, adresând injurii acestora și împiedicând salariații să completeze formularele înaintate. Inspectorii de muncă, împreună cu jandarmii care îi însoțeau, pe tot parcursul șederii acestora la locația supusă controlului, l-au îndemnat pe acesta la calm aducându-i la cunoștință că împiedicarea controlului reprezintă faptă contravențională. După refuzul repetat al administratorului societății de a permite organelor de control exercitarea sarcinilor de serviciu, aceștia au părăsit locația.

Controlul s-a efectuat cu respectarea strictă a prevederilor Legii nr.108/1999, republicată, pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii.

Precizăm că în conformitate cu art. 19 din legea mai sus-menționată, „inspectorii de muncă, purtând asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor stabilite prin lege, au următoarele drepturi:

a) să aibă acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă în sediul oricărui angajator şi în orice alt loc de muncă organizat de persoane fizice sau juridice;

b) să identifice, pe baza actelor care dovedesc identitatea sau pe baza altor documente, persoanele aflate în locurile de muncă sau în alte locuri supuse controlului sau cercetării evenimentelor şi să impună completarea fişei de identificare;

c) să solicite angajatorului sau reprezentantului legal al acestuia, precum şi salariaţilor, singuri ori în prezenţa martorilor, documentele şi informaţiile necesare pentru realizarea controlului sau pentru efectuarea cercetării evenimentelor;

d) să li se pună la dispoziţie de către entitatea controlată copii de pe documentele care au legătură cu controlul efectuat sau cu cercetarea evenimentului;

e) să ia declaraţii scrise, singuri sau în prezenţa martorilor, salariaţilor, angajatorilor şi/sau, după caz, reprezentanţilor legali ai acestora, precum şi altor persoane care pot da informaţii cu privire la obiectul controlului efectuat sau al evenimentului cercetat;

……………………………………………………..

o) să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare;

p) să solicite şi să primească necondiţionat sprijin de la autorităţi şi instituţii de ordine publică şi protecţie, după caz, în desfăşurarea controlului”.

În anul 2018 s-a impus verificarea activității  S.C. CATYRAL S.R.L. tocmai datorită faptului că în această perioadă au fost semnalate diferite aspecte de încălcare a legislației muncii.

Menționăm că anterior apariției articolului de presă din data de 19.04.2018 nu a fost solicitat un punct de vedere al ITM Suceava pentru corecta informare a opiniei publice.

 

Cu deosebită consideraţie,

Romeo BUTNARIU

Inspector Şef,

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava

Narcisa CIOLTAN,

 

Consilier,

Compartiment Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Data, 20.04.2018

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava: "Controlul la S.C. CATYRAL S.R.L. s-a efectuat cu respectarea strictă a prevederilor legale".
 Vizualizări articol: 2744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava: "Controlul la S.C. CATYRAL S.R.L. s-a efectuat cu respectarea strictă a prevederilor legale"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei