Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violențe repetate

24 de ore de arest și control judiciar pentru un bărbat care și-a agresat soția, în ciuda ordinului de protecție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat din Valea Moldovei, pentru infracțiunile de nerespectare a hotărârii judecătorești și violență în familie, după ce și-a agresat soția, deși femeia avea ordin de protecție față de acesta, emis de Judecătoria Gura Humorului. În aceste condiții, soțul agresiv, inculpatul B.G, a fost reținut pentru 24 de ore, în arestul poliției județene, după care, începând de joi, 19 aprilie, a fost plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Acestuia i s-au impus acum mai multe obligații și restricții, iar dacă se va abate de la ele riscă să fie arestat preventiv.

Procurorii au arătat că în seara zilei de 17 aprilie, în jurul orei 20.30, fiind sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a intrat în camera soției sale, de la parterul locuinței comune, a împins-o și a lovit-o, cauzându-i leziuni care necesită 2-4 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a încălcat ordinul de protecție din data de 2 februarie 2018, respectiv obligaţia de a nu se apropia la o distanță mai mică de 20 metri față de soţia sa, precum şi  interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod.

Ordinele de protecție sunt un instrument relativ nou prin care victimele agresiunilor din familie sunt protejate. Cei care încalcă ordinele de protecție scapă însă destul de ușor, cel puțin la prima abatere, de regulă cu doar 24 de ore de arest, cum este și cazul de față. Abia la o nouă recidivă, agresorul este arestat preventiv pentru o perioadă îndelungată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 de ore de arest și control judiciar pentru un bărbat care și-a agresat soția, în ciuda ordinului de protecție.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
24 de ore de arest și control judiciar pentru un bărbat care și-a agresat soția, în ciuda ordinului de protecție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei