Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 89 (6799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Firele de păr ar putea fi cheia anchetei în cazul bărbatului acuzat de uciderea fostului viceprimar din Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta polițiștilor judiciariști și a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în cazul crimei din Săptămâna Mare a Paștelui, petrecută în comuna Moara, ar putea fi elucidată sub aspectul punerii sub acuzare a principalului suspect, în baza firelor de păr de pe capul inculpatului, care vor fi comparate cu firele de păr străine găsite pe victimă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a solicitat, la mijlocul acestei săptămâni, Tribunalului Suceava, examinarea fizică externă în modalitatea prelevării de probe de referinţă şi prelevare de fire de păr din zona capului de la inculpatul Cristinel Nicolae Drăgoi, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Tribunalul Suceava a admis solicitarea, astfel că probele vor fi prelevate în cel mai scurt timp.

Zamfir Barbă, în vârstă de 53 de ani, fost viceprimar la Moara, a fost găsit mort, înjunghiat în gât, în dimineața zilei de 4 aprilie, în apropiere de casa sa. 

În urma necropsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, aceasta având multiple plăgi tăiate în zona gâtului, dar şi leziuni frontale. Acestea din urmă au fost provocate cel mai probabil cu un bolovan. 

În seara precedentă, bărbatul a mers la un bar aflat la câteva sute de metri de casa sa. Acolo a fost văzut stând la masă cu vecinul său, Cristinel Nicolae Drăgoi, în vârstă de 44 de ani, un individ care obișnuia să muncească cu ziua, cunoscut ca împătimit consumator de băuturi alcoolice. La un moment dat, după lăsarea întunericului, cei doi au plecat împreună spre casele lor, acest detaliu fiind surprins și de o cameră de supraveghere video . Ei aveau de parcurs până acasă doar câteva sute de metri. Zamfir Barbă nu a mai ajuns din păcate acasă. Membrii familiei l-au căutat încă din acea noapte, au început să sune la poliție și la spital, însă a doua zi dimineață, un vecin a dat peste trupul neînsuflețit. 

Bărbatul a fost înjunghiat la marginea drumului, iar apoi târât într-un beci situat sub o temelie de beton abandonată pe un teren neîngrădit.

Fostul viceprimar nu era cunoscut ca un om conflictual și nici care să aibă dușmani cunoscuți.

 

Suspectul s-a declarat nevinovat

După descoperirea crimei, vecinul suspect nu a fost găsit, fiind reținut de polițiști la mai bine de 12 ore de la descoperirea crimei.

Cristinel Nicolae Drăgoi nu recunoaşte că el a comis fapta de omor şi spune că habar nu are cine l-a omorât pe vecinul său.

Bărbatul a mai declarat că a doua zi dimineață, când poliția îl căuta, el a fost plecat la treabă, la muncă cu ziua prin sat, şi nu a fugit.

Drăgoi a recunoscut că a băut împreună cu Zamfir Barbă, în barul din care au plecat împreună spre case, însă nu şi că l-a omorât.

Cristinel Nicolae Drăgoi a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, măsură menținută ulterior și de Curtea de Apel Suceava.

Anchetatorii au considerat că au suficiente indicii cu privire la faptul că el este autorul și așteaptă acum ca și probele ADN să confirme această bănuială.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firele de păr ar putea fi cheia anchetei în cazul bărbatului acuzat de uciderea fostului viceprimar din Moara.
 Vizualizări articol: 3248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firele de păr ar putea fi cheia anchetei în cazul bărbatului acuzat de uciderea fostului viceprimar din Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei