Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Spirite încordate din nou la Şcheia, din cauza hoţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii din Şcheia au început să se revolte din nou faţă de hoţii de etnie romă din localitate, după câteva spargeri înregistrate în ultima perioadă. Cei mai mulţi dintre nemulţumiţi s-au rezumat până acum să se „revolte” pe reţelele de socializare, în timp ce câţiva dintre ei au participat şi la două întâlniri la Primăria Şcheia, la care gazdă le-a fost viceprimarul Ilie Cojoc. Ultima întâlnire a fost ieri, la şedinţă participând şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Şcheia, dar şi de la Poliţia municipiului Suceava.

Viceprimarul Ilie Cojoc ne-a declarat că oamenii şi-au spus nemulţumirile şi s-a încercat găsirea unor soluţii: „Am insistat şi pe spiritul civic al cetăţeanului, oamenii nu sună la 112 când văd ceva în neregulă, sau chiar un furt în flagrant. Nu este posibil ca unii să pună imagini cu furturi pe Facebook, dar să nu reclame nimic la poliţie. Toţi spun că se tem, dar nu se mai poate aşa, trebuie să fim uniţi”.

Acesta a subliniat că şi el personal a sesizat poliţia privind suspecţi de furturi pe care i-a văzut pe drum, unii dovedindu-se ulterior autori de fapte penale.

De cealaltă parte, oamenii din Şcheia au venit şi ei cu exemple concrete, în care au reclamat furturile în care au fost păgubiţi, însă hoţii nu au fost prinşi. Mai mult, unii dintre ei spun că poliţiştii ridică din umeri la nemulţumirile lor şi nu se duc să îi caute pe hoţi, chiar şi când au sesizări clare şi concrete faţă de unii dintre ei. Poliţiştii invocă procedurile şi faptul că nu pot intra pe proprietatea suspecţilor în orice condiţii, fără a avea mandate de percheziţie. 

Viceprimarul Ilie Cojoc a spus că cifrele arată că infracţionalitatea a scăzut totuşi cu cel puţin 50% la Şcheia, faţă de anii precedenţi.

„Mulţi dintre cei mai răi infractori sunt după gratii, însă din păcate apar alţii, cei mai mulţi minori, care sunt scoşi la înaintare pentru că nu răspund penal”, a mai spus Ilie Cojoc. Aceasta este de altfel o realitate dovedită de foarte multe cazuri mai vechi sau recente de la Şcheia. Abia după comiterea a numeroase fapte, unele cu violenţă, unii minori au ajuns după gratii, în timp ce alţii sunt cercetaţi şi acum în stare de libertate.

Viceprimarul comunei Şcheia a mai arătat că atâta timp cât Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a suplimentat numărul de patrule şi de poliţişti la Şcheia rezultatele s-au văzut.

În ceea ce priveşte nou înfiinţata Poliţie Locală Şcheia, agenţii de aici nu au încă nici o maşină în dotare, putând face doar patrule pe jos. În plus, aceştia au competenţe limitate, însă pot fi eficienţi în patrule mixte, împreună cu poliţişti de la Postul comunal Şcheia.

Întâlnirea de ieri s-a încheiat fără prea multe concluzii clare, însă viceprimarul a propus astfel de întrevederi lunare, cu cetăţeni şi reprezentanţi ai poliţiei, pentru a se găsi soluţii pentru reducerea infracţionalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spirite încordate din nou la Şcheia, din cauza hoţilor.
 Vizualizări articol: 3368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spirite încordate din nou la Şcheia, din cauza hoţilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei