Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vineri dimineaţă

Accidente în lanţ pe şosele, odată cu ninsoarea. Un om a murit după coliziunea dintre două vehicule grele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai multe accidente rutiere s-au petrecut ieri dimineaţă, în condiţiile grele de trafic produse de ninsoarea care a căzut în cantitate destul de mare. Din păcate, unul dintre accidente a fost mortal, pierzându-şi viaţa un bărbat în vârstă de 62 de ani. Din primele cercetări ale poliţiei rezultă că acesta se deplasa regulamentar, însă a avut ghinionul ca autoutilitara cu marfă pe care o conducea să fie lovită violent de un autotren scăpat de sub control. În cazul altor două accidente au rezultat răniţi.

Şoferul unei autoutilitare a avut noroc şi a scăpat cu viaţă după s-a răsturnat la o diferenţă de nivel de 15 metri, pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Pătrăuţi.

În cazul accidentelor de ieri dimineaţă se remarcă faptul că au fost implicate mai multe vehicule de transport marfă, ceea ce presupune că la volan se aflau şoferi profesionişti. Condiţiile de trafic au fost în mod clar foarte grele, însă asta obliga cu atât mai mult la rularea cu viteze mult mai scăzute.

 

A derapat şi a pătruns pe contrasens, cu tirul, pe carosabilul acoperit cu strat de zăpadă

Cel mai grav accident s-a înregistrat pe DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, în satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri rezultă că, în jurul orei 9.30, un şofer în vârstă de 42 de ani, Cristian I., din municipiul Suceava, aflat la volanul unei autotren MAN, nu a redus suficient viteza într-o curbă la dreapta, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Vehiculul greu a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară Iveco, condusă de Gheorghe P., în vârstă de 62 de ani, din comuna Bilca. În impact a mai fost implicată încă o autoutilitară, condusă de Florin L., în vârstă de 36 de ani, din Dorohoi - Botoşani, care venea din spatele vehiculului greu care a pătruns pe contrasens. 

Pompierii militari ajunşi la faţa locului au constatat că unul dintre şoferi era încarcerat. Este vorba de bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Bilca.

Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat: „Colegii de la descarcerare au avut o misiune dificilă, în sensul în care au fost nevoiţi să taie elementele de caroserie contorsionate pentru a putea extrage victima şi a o preda echipajelor medicale pentru monitorizare. Ulterior, din nefericire, personalul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a declarat decesul bărbatului în vârstă de 62 de ani”.

El a arătat că celălalt şofer implicat în impactul frontal avea leziuni uşoare, primind primul ajutor medical şi refuzând ulterior să fie transportat la spital.

 

O autoutilitară a plonjat de pe E 85 pe câmp, unde s-a răsturnat. Şoferul a avut şansă

Vineri dimineaţă, la ora 9.00, un alt accident în care a fost implicată o autoutilitară a avut loc pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Pătrăuţi.

Ion G., în vârstă de 44 de ani, din comuna Grăniceşti, aflat la volanul unei autoutilitare Ford Tranzit, a pierdut controlul asupra volanului, maşina acroşând marginea parapetului metalic de pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, rulând necontrolat, iar ulterior răsturnându-se pe câmp, la o diferenţă de nivel de aproximativ 15 metri.

Pompierii militari deplasaţi la faţa locului l-au găsit pe şofer conştient şi în stare bună. Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare.

Poliţiştii au subliniat că şoferul nu a adapta viteza la condiţiile de drum, respectiv asfalt umed, acoperit cu mâzgă. Având în vedere până unde a ajuns microbuzul, poliţiştii au toate motivele să creadă că şoferul circula cu o viteză cu mult peste cea pe care trebuia să o aibă, având în vedere condiţiile de drum.

Şoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu a consumat alcool.

Tot pe E85, şi tot ieri dimineaţă, un alt accident a avut loc pe raza comunei Dărmăneşti. În acest caz, un autoturism a intrat în coliziune cu o autoutilitară, ambele ieşind în decor. În urma impactului, a rezultat rănirea unuia dintre şoferi.

În afara acestor trei accidente au mai avut loc şi altele, soldate cu pagube materiale. De exemplu, la ieşirea din Bosanci spre Udeşti, două autoturisme au intrat în coliziune violentă, unul dintre ele fiind proiectat în afara carosabilului.

De asemenea, tot ieri un tir care a derapat şi a ajuns în gardul unei gospodării a blocatul în totalitate drumul care face legătura între Bosanci şi Cumpărătura. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente în lanţ pe şosele, odată cu ninsoarea. Un om a murit după coliziunea dintre două vehicule grele.
 Vizualizări articol: 3662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidente în lanţ pe şosele, odată cu ninsoarea. Un om a murit după coliziunea dintre două vehicule grele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei