Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Punct de vedere

Explicaţiile şoferilor de la TPL referitoare la incidentul de sâmbăta trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oprirea totală a transportului public de persoane din municipiul Suceava, care s-a petrecut în urmă cu o săptămână, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, când întreg judeţul se afla sub incidenţa a două coduri galbene, de ninsori abundente şi de ger, a fost un incident unic în ultimii 15 ani.

„Prezentăm scuzele noastre călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest incident provocat de condiţiile meteo nefavorabile şi de starea carosabilului. Îi asigurăm pe călători că nu a fost absolut deloc o formă de protest, aşa cum au existat unele idei vehiculate, deşi motive ar fi fost suficiente. Dar nimănui nu-i stătea gândul la proteste în condiţiile respective, ci doar la siguranţa lor, a călătorilor, dar şi a vehiculelor, cu atât mai mult cu cât s-au petrecut câteva incidente, pentru că autobuzele patinau în pantă, deşi erau echipate corespunzător şi şoferii au făcut tot ce le stătea în putinţă pentru a le controla”, au precizat reprezentanţii sindicatului „Autobuzul”, din cadrul societăţii de transport public local.

Aceştia au explicat că toţi şoferii şi controloarele care lucrau în sâmbăta respectivă, la fel ca în toate sâmbetele şi duminicile din ultimele două luni, prestau o muncă benevolă, pentru care nu sunt plătiţi, în condiţiile în care contractul colectiv de muncă le este expirat de la 1 februarie 2018.

„Carosabilul era acoperit cu polei şi zăpadă apoasă, care se depunea foarte rapid. Incidentele din Obcini, unde au fost atinse maşinile parcate pe marginea străzii, s-au petrecut deşi maşinile erau echipate corespunzător şi şoferii şi-au luat toate măsurile de precauţie necesare. Autobuzele cu care circulăm au cutie automată şi o greutate de peste 20 tone, sunt foarte greu de controlat pe polei, acuzaţiile care ne-au fost aduse de unii, că nu am folosit frâna de motor, sunt total deplasate, pentru că această variantă nici nu este posibilă. Traseele nu le putem modifica de capul nostru, să circulăm doar pe unde credeam noi că ar fi posibil. Măsura de a opri cursele a fost luată doar din motive de siguranţă, pentru toată lumea, să nu se ajungă la situaţii cu mult mai grave decât faptul că în staţii erau oameni care au aşteptat degeaba. Înţelegem nemulţumirea lor, dar considerăm că siguranţa tuturor este mai importantă”, au adăugat şoferii de la TPL, care s-au văzut „puşi la zid” în special în mediul online, în  numeroase comentarii.

Pe de altă parte, în vreme ce mulţi i-au condamnat pe cei care se aflau la datorie că au oprit cursele de pe final de zi, nimeni, nici măcar autorităţile, nu a avut vreun reproş la adresa celor care prestează tot transport public de persoane, dar în regim de maxi-taxi privat, care nu circulau deloc, deşi contractele pe care le-au semnat le impun aceleaşi obligaţii ca şi celor de la TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explicaţiile şoferilor de la TPL referitoare la incidentul de sâmbăta trecută.
 Vizualizări articol: 3972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Explicaţiile şoferilor de la TPL referitoare la incidentul de sâmbăta trecută4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei