Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Ai lui Ştefan, noi oşteni”

Mesaj unionist de la Vicovu de Sus pentru Liceul „Mihai Eminescu” din Edineţ, Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În semn de preţuire şi apreciere pentru fraţii de pe celălalt mal al Prutului, elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus au trimis un mesaj unionist către Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Edineţ, Republica Moldova, unitate cu care au încheiat un acord de parteneriat, la finele lunii trecute.

Salutul românesc al Grupului vocal-tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni”, de la liceul din Vicovu de Sus, constă într-un mesaj video de 10 minute, realizat în curtea Mănăstirii Putna, în cursul acestei săptămâni.

„Bine v-am regăsit, fraţii noştri de la Edineţ, vă spunem de sub streaşina Mănăstirii Putna. Visul de veacuri al românilor s-a împlinit acum o sută de ani. Şi cum istoria se repetă, cu bune şi cu rele, vrem să credem că noi, cei tineri, suntem verigi în lanţul istoriei care se repetă (...). Să nu ne gândim la ceea ce ne desparte, ci la ceea ce ne uneşte. Ce este Prutul? O apă pe care un vis îndrăzneţ o poate transforma în verigă ce leagă un popor. 100 de ani. 100 de motive să spunem <Da> Unirii”, îşi încep elevii grupului de la liceul din Vicovu de Sus mesajul unionist, îmbrăcaţi în costume populare şi fluturând steaguri tricolore.

Potrivit prof. Vasile Schipor, coordonatorul grupului vocal, ”în decembrie 2017 am încheiat un acord de parteneriat cu liceul din Edineţ. În aceeaşi lună, elevi şi profesori de acolo ne-au făcut o vizită, elevii lor au participat la Festivalul-concurs <Bucovina - tradiţie, cultură, spiritualitate>, iar noi le-am întors vizita, pe 14 ianuarie, cu prilejul Zilelor Mihai Eminescu”.

Cât priveşte mesajul video transmis celor de la Edineţ, Vasile Schipor a menţionat că acesta a fost realizat la rugămintea celor din Republica Moldova, pentru a fi inclus în Programul Centenar organizat de ei. 

”În această săptămână am realizat videoclipul. Are un mesaj de început compus de noi şi recitat de Silvia Mleşniţă, apoi cântecele <Basarabie frumoasă> şi <Un falnic glas răsună din Carpaţi>. Mesajul a fost recepţionat foarte bine, reacţiile au fost foarte bune din partea celor de acolo, ale oficialităţilor inclusiv”, a mai arătat prof. Vasile Schipor.

Acesta a mai precizat că în baza bunei colaborări dintre cele două licee, primăria din Putna face demersuri pentru înfrăţirea cu Edineţ, aceasta urmând să aibă loc în luna mai.

Totodată, până la finele anului şcolar, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus vrea să demareze o campanie de strângere de carte în limba română al cărei beneficiar va fi liceul din Edineţ.

Grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” este alcătuit din: Silvia Mleşniţă, Adela Coroamă, Alexandra Negru, Bianca Roman, Maria Bujdei, Elena Gheorghiţă, Maria Ungurean, Mirabela Cornea, Andreea Cornea, Paula Cernat, Iuliana Poleucă, Andrei Hasna, Luigi Coroamă, Ionuţ Simionescu, Andrei Comariţa, Andrei Gheorghiţă, Iluţă Carcea, Emanuel Pitic, Andrei Mironescu, Alexandru Gheorghiţă şi Sebastian Pitic.

Menţionăm că mesajul video poate fi urmărit la https://www.youtube.com/watch?v=8KL5WhdwhOs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaj unionist de la Vicovu de Sus pentru Liceul „Mihai Eminescu” din Edineţ, Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 2846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mesaj unionist de la Vicovu de Sus pentru Liceul „Mihai Eminescu” din Edineţ, Republica Moldova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei