Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2017 - Anul XXII, nr. 282 (6698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Parlamentarii PNL de Suceava au depus amendamente la Legea bugetului pentru mai multe investiţii importante din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputaţii şi senatorul PNL de Suceava au depus nu mai puţin de 11 amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Amendamentele vizează în special alocarea de fonduri pentru investiţii importante în domeniul infrastructurii rutiere, în domeniul social, al sănătăţii, al gestionării deşeurilor, dar şi pentru suplimentarea de fonduri pentru localităţi. Amendamentele au fost depuse de senatorul Dumitru Cadariu şi deputaţii Ioan Balan, Dumitru Mihalescul, Angelica Fădor şi Bogdan Gheorghiu.

Primul amendament vizează suplimentarea de fonduri pentru şoseaua de centură a municipiului Suceava. Parlamentarii PNL suceveni solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 70 de milioane de lei, până la acoperirea întregii valori rămase de finanţat pentru Varianta de ocolire a Sucevei, pentru a asigura finalizarea în anul 2018 a acestui obiectiv. Parlamentarii PNL de Suceava au atras atenţia că alocarea acestei sume este absolut necesară în condiţiile în care în proiectul de buget este prevăzută doar o sumă de 1,69 de milioane de lei pentru acest obiectiv. Un alt amendament depus de liberali este pentru centura municipiului Rădăuţi, suma solicitată pentru suplimentare fiind de 50 de milioane de lei, de către acelaşi minister. Deputaţii şi senatorul liberali au anunţat că vor susţine şi un amendament pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 50 de milioane de lei pentru întocmirea documentaţiei şi demararea lucrărilor la tronsonul Siret – Suceava – Paşcani al drumului expres Siret – Suceava – Paşcani – Bacău – Buzău - Ploieşti, cu legătura spre Bucureşti.

Pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, parlamentarii PNL de Suceava au solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Finanţelor Publice cu suma de 55,867 de milioane de lei. În amendament se precizează că sumele vor fi destinate pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor din judeţ care au împrumuturi pentru proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”.

 

Parlamentarii PNL de Suceava vor susţine amendamentele pentru suplimentarea fondurilor alocate localităţilor din judeţ

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că senatorul şi deputaţii acestui partid vor susţine un amendament pentru suplimentarea cu 12 milioane de lei a sumelor pentru finalizarea lucrărilor şi achiziţia de dotări la Spitalul municipal Fălticeni. „Un alt amendament prevede suplimentarea sumei de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, cu 15 milioane de lei, pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Suceava. Atenţia parlamentarilor suceveni va fi îndreptată şi către Căminul pentru persoane vârstnice din Solca, propunerea noastră fiind suplimentarea sumelor pentru această unitate cu 100.000 de lei, pentru finanţarea acestei unităţi”, a arătat Gheorghe Flutur. El a mai spus că unul dintre amendamente vizează şi scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumului Panaci – Bilbor, aprobat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Parlamentarii PNL de Suceava solicită suplimentarea bugetului Ministerului Finanţelor Publice cu suma de 466.000 de lei în vederea transferului către Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică, administrat de Ministerul Apelor şi Pădurilor, reprezentând acoperirea taxei pentru scoaterea definitivă din fondul forestier a unui teren forestier în suprafaţă de 6,34 ha necesar realizării lucrărilor la drumul judeţean Panaci – Bilbor. De asemenea, parlamentarii PNL de Suceava au mai solicitat şi suplimentarea bugetului Ministerului de Finanţe cu suma de 46 de milioane de lei, pentru modernizarea Punctului de Trecere al Frontierei Siret – Porubne”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că alte două amendamente sunt depuse pentru închiderea finală a depozitelor de deşeuri de la Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, sumele propuse a fi alocate fiind de 1,4 milioane de lei pentru fiecare.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că toţi parlamentarii PNL de Suceava vor susţine amendamentele depuse pentru construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, dar şi pentru suplimentarea alocării de fonduri de la buget pentru toate localităţile sucevene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PNL de Suceava au depus amendamente la Legea bugetului pentru mai multe investiţii importante din judeţ.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii PNL de Suceava au depus amendamente la Legea bugetului pentru mai multe investiţii importante din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei