Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2017 - Anul XXII, nr. 282 (6698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Suspiciune rezonabilă sau psihoză?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E ceva vreme de când banda de procurori dirijată de cele două personaje (el şi ea, un fel de dublu mixt în terminologie sportivă) a inventat sintagma asta absolut remarcabilă, "suspiciune rezonabilă", ca un pretext, mai penal decât cazurile abordate, de a lega/ancheta/condamna pe absolut oricine "vrea" muşchii lor, pe baza celei mai ordinare şi nenorocite apucături (sub)umane: delaţiunea, în varianta soft, turnătoria, în cea hard. Iar dacă turnătoria funcţionează atât de bine în ceea ce nici ca poreclă nu se potriveşte, adică în "sistemul judiciar" românesc, de ce adică nu s-ar putea utiliza şi în domeniul sportului, şi mai ales în fotbalul care este, cum grohăia înţeleptul Nea Mitică, "oglinda societăţii"? Nenorocirea face însă ca această etapă, a suspiciunii rezonabile, să fie de regulă străbătută în zbor ultrarapid, lăsând aproape instantaneu locul acuzaţiilor de blat, furt, tâlhărie şi altele asemenea. Dovezi? N-au fost şi, din câte mă duce pe mine mintea, nu vor exista niciodată, indiferent câţi antrenori, jucători şi patroni români din România sau din străinătate (vă mai amintiţi cazul cu fostul fotbalist român, devenit antrenor, anchetat pentru blaturi tocmai în Germania?) au jucat şi vor mai juca la pariuri sau vor câştiga sume eventual mai mari prin tranzacţii directe cu cei interesaţi de un punct sau trei. Ultima chestie de acest gen ne-a ocupat cam tot ultimul weekend, avându-l în prim plan pe un presupus (fost) blatist de Divizia B, care o tot bătea în cap cu blaturile Dunării Brăila, şi alţii care anunţau "blatul secolului", la Botoşani, unde Steaua urma să bată gazdele. Steaua a bătut, într-adevăr, dar cred că dacă joacă de 1.000 de ori cu Botoşaniul, de tot atâtea ori câştigă. Iar Becali nu pare idiotul care să arunce cu bani pentru un meci câştigat înainte de a începe. Or fi uneori suspiciuni rezonabile de blat, dar parcă mai des avem de-a face cu psihoze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciune rezonabilă sau psihoză?.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suspiciune rezonabilă sau psihoză?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei