Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2017 - Anul XXII, nr. 282 (6698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trenuri mai dese

Mers cadențat, cu mai multe trenuri, pe ruta Suceava-Pașcani-Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul mers al trenurilor, întrat în vigoare din noaptea de 9 spre 10 decembrie, aduce o încercare a CFR Călători de a implementa un mers cadențat pe una din cele mai frecventate rute, Suceava-Pașcani-Iași. Mersul cadențat înseamnă trenuri la intervale de timp cât mai reduse posibil, la orele în care există trafic important.

Prin această decizie se încearcă atragerea unui număr și mai important de călători care circulă între Suceava și Iași. Ideea este ca trenurile să concureze microbuzele care circulă foarte des. Sigur că un tren cu o capacitate de transport de zeci de ori mai mare nu poate circula atât de des, însă totuși cei de la CFR Călători au încercat să se apropie de o frecvență cât mai bună.

În noul mers, de la Suceava la Iași circulă 9 trenuri pe zi. Printre acestea se găsesc și trenuri Regio și InterRegio, cu precizarea că la acestea din urmă, tocmai pentru atragerea unui număr mai mare de călători, pe distanța Suceava-Iași tarifarea se face tot în regim de personal, cu un tarif întreg sub 20 de lei.

La orele aglomerate, dimineață și după-amiază, se observă că sunt asigurate trenuri la intervale de aproximativ o oră. De exemplu, din Suceava spre Iași, pleacă trenuri la 14.13, 15.13 și 16.26.

Pentru călătorii dispuși să schimbe trenul în Pașcani, în drumul lor spre Iași, numărul de legături este cu mult mai mare, putându-se vorbi de trenuri din oră în oră. De la Suceava la Pașcani, de exemplu, în zilele lucrătoare circulă zilnic 21 de trenuri.

CFR Călători menține și în acest an tarifarea în sistem Regio a mai multor trenuri care circulă de la Suceava spre Cluj-Napoca.

Unul dintre trenuri, cel care pleacă dimineața din Suceava, este tarifat ca Regio chiar până la Timișoara.

În ceea ce privește trenurile spre București, în noul mers au rămas tot șase perechi pe zi, din care două trenuri de noapte. Cel mai rapid tren de la Suceava la București este cel care pleacă la 5.20 dimineață și care are un timp de parcurs de 6 ore și 11 minute.

Deși nu se bucură de prea mult succes, au fost menținute și trenurile prelungite până la Vadu Siretului, în Ucraina. Din păcate, proiectul trenului direct de la Suceava la Cernăuți încă nu s-a concretizat.

Liniile secundare din Suceava rămân închise, cu excepția rutei Suceava-Cacica. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mers cadențat, cu mai multe trenuri, pe ruta Suceava-Pașcani-Iași.
 Vizualizări articol: 2780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mers cadențat, cu mai multe trenuri, pe ruta Suceava-Pașcani-Iași5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei