Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2017 - Anul XXII, nr. 282 (6698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu propune dezvoltarea unei zone metropolitane în jurul municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu propune dezvoltarea unei zone metropolitane în jurul municipiului Fălticeni, care să includă toate comunele limitrofe. Bogdan Gheorghiu a precizat că municipiul Fălticeni şi zona rurală adiacentă nu au beneficiat după anul 1989 de o viziune strategică de dezvoltare pe termen mediu şi lung, constanta ultimilor decenii fiind „stagnarea şi lipsa de orizont politic şi administrativ”.

Gheorghiu consideră că soluţiile pentru dezvoltarea economică şi socială a zonei sunt foarte clare, şi anume dezvoltarea urbană şi urbanistică a municipiului Fălticeni, principalul mijloc prin care se poate realiza acest lucru fiind crearea unei zone de tip metropolitan împreună cu toate comunele limitrofe. Deputatul liberal sucevean a spus că întreaga zonă înseamnă un bazin demografic de aproximativ 70.000 de locuitori. Bogdan Gheorghiu a precizat că în cadrul acestei zone metropolitane, municipiul Fălticeni şi comunele limitrofe pot să dezvolte cartiere de tip rezidenţial, utilităţile în comun, dar şi să oferteze un pachet economic integrat şi să ofere diverse facilităţi. În acelaşi timp el a explicat că în cadrul zonei metropolitane se pot înfiinţa platforme industriale şi logistice, se poate realiza un transport public integrat, o promovare turistică comună, o gestionare a deşeurilor în comun, promovarea evenimentelor culturale, precum şi alte activităţi.

„Paradoxal, chiar dacă zona Fălticenilor beneficiază de o poziţionare geografică de excepţie (marele geograf român Ion Conea arăta că oraşul medieval <Baia – civitas moldovensis> a apărut ca urmare a dezvoltării rutei comerciale spre Transilvania, fiind la intersecţia drumurilor comerciale spre  Transilvania la vest şi la nord spre Ucraina, Polonia şi Marea Baltică), zona nu şi-a atins potenţialul economic şi social din lipsa proiectelor curajoase”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

Bogdan Gheorghiu i-a dat ca exemplu pe toţi parlamentarii judeţului Iaşi, cu o singură excepţie, despre care a spus că şi-au unit eforturile pentru susţinerea în comun, la Guvern, a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. „Această autostradă care va trece la 20 de km de zona Fălticeni este absolut necesară pentru dezvoltarea durabilă a acestei regiuni. Autostrada ar aduce zonei Fălticenilor investiţii, locuri de muncă şi prosperitate locuitorilor săi”, consideră Gheorghiu.

În aceste condiţii, parlamentarul liberal le-a solicitat parlamentarilor PSD din judeţul Suceava să susţină public finanţarea din partea Guvernului PSD a autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi crearea unei zone de tip metropolitan la Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu propune dezvoltarea unei zone metropolitane în jurul municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu propune dezvoltarea unei zone metropolitane în jurul municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei