Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2017 - Anul XXII, nr. 271 (6687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

De-a râsul plânsul

Un şofer beat, ajuns cu maşina în şanţ, a căzut în faţa poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene incredibile au fost surprinse sâmbătă seară pe drumul judeţean de pe raza comunei Udeşti, unde un şofer care intrase cu maşina în şanţ nu s-a putut ţine pe picioare în faţa poliţiştilor care au ajuns la faţa locului. Bărbatul abia putea articula cuvintele, iar încercarea de a face câţiva paşi s-a terminat prost pentru şoferul pericol public, care a căzut în faţa poliţiştilor. Imaginile cu şoferul băut au revoltat sute de oameni pe reţelele de socializare, însă, din păcate, pentru poliţiştii rutieri astfel de imagini nu sunt tocmai rare. Cel mai grav este că şoferii de acest gen pot provoca tragedii pe şosele, iar în judeţul nostru sunt mai multe exemple recente în acest sens.

 

Conducea o maşină deşi nu se putea ţine pe picioare

Sâmbătă, în jurul orei 20.10, poliţiştii de la Secţia Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi despre faptul că pe raza satului Ruşii Mănăstioara, comuna Udeşti, un autoturism VW Golf a intrat în şanţul de la marginea drumului, pe sensul dinspre Udeşti spre Suceava, iar şoferul se află în stare de ebrietate.

Pe imaginile care le puteţi urmări şi pe site-ul cotidianului nostru  se vede cum bărbatul coborât din maşină vorbeşte total incoerent şi, când face doi paşi spre poliţişti, cade în faţa lor. Bărbatul se ridică apoi cu greu şi este ajutat de unul dintre poliţişti să se sprijine de propria maşină, pentru a nu cădea din nou.  După cum remarcă unul din cei prezenţi la faţa locului, bărbatul era un pericol public şi ca pieton, darămite ca şofer. 

 

A refuzat atât etilotestul, cât şi probele de sânge

Bărbatul a fost identificat în persoana unui anume Ioan Drăgoi, în vârstă de 34 de ani, din Bosanci. Acesta le-a spus poliţiştilor că venea din satul Plăvălari şi mergea spre casă.

Bărbatul a refuzat orice colaborare:

„Deoarece emana halenă alcoolică, şoferului  i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând testarea. A fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă <Sf. Ioan cel Nou> Suceava, unde nu a fost de acord a i se preleva probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

În aceste condiţii, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei".

Pentru cine nu ştie, această infracţiune, prevăzută de articolul 337 Cod Penal, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Practic, la această infracţiune nu există şi posibilitatea ca inculpatul să primească doar o amendă penală. Infracţiunea este pedepsită mai grav decât consumul de alcool în sine.

 

Șoferi cu alcoolemii foarte mari, prinşi după controale ale poliţiştilor şi după un accident

Din păcate acesta nu este nici pe departe singurul şofer băut depistat în trafic de poliţişti la finele săptămânii trecute.

De vineri seară şi până în dimineaţa zilei de ieri, alţi patru şoferi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni legate de consum de alcool la volan.

De exemplu, vineri seară, în jur de ora 19.00, un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava a oprit, pe DN 2 H, la Milişăuţi, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 49 de ani. Bărbatul avea o concentraţie de 0,93 miligrame per litrul alcool pur în aerul expirat.

În alt caz, sâmbătă, la 16.45, pe DN 17, la Ilişeşti, a fost depistat un şofer în vârstă de 49 de ani, localnic, cu o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tot la finele săptămânii trecute, sâmbătă, în jurul orei 14.45, pe strada Siliştei, din Liteni, un autoturism a pătruns pe contrasens şi a accidentat o femeie în vârstă de 42 de ani, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

Ambii bărbaţi care erau în maşină erau băuţi. Ulterior s-a stabilit că bărbatul care a condus autoturismul era în stare avansată de ebrietate: 1,33 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Toate aceste alcoolemii sunt în aerul expirat, ceea ce înseamnă că rezultatele probelor de sânge ar urma să indice valori aproximativ duble.

„În ultimele două zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ. Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate, au urcat băuţi la volan. În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice”, a transmis Ionuţ Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer beat, ajuns cu maşina în şanţ, a căzut în faţa poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 3594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un şofer beat, ajuns cu maşina în şanţ, a căzut în faţa poliţiştilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei