Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2017 - Anul XXII, nr. 271 (6687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

#neamunit

Miting leşinat: mai puţin de 50 de persoane au fost aseară la protestul anti-PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”Marele miting”, la care românii au fost chemaţi în stradă ”pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia, autoritarismul şi sărăcia”, a strâns la Suceava mai puţin de 50 de persoane. La ora 18.20, cei câţiva oameni care s-au adunat în faţa Palatului Administrativ au început să scandeze ”PSD- ciuma roşie”, ”ALDE şi PSD/ aceeaşi mizerie”, ”România, trezeşte-te”, ”Dragnea/ Nu uita/ Că Suceava nu-i a ta” şi ”Uniţi/ Salvăm/ Toată România”, ceea ce, având în vedere numărul extrem de mic de participanţi, a avut mai curând un efect hilar decât mobilizator asupra persoanelor care au trecut întâmplător pe acolo.

Cei care au chemat oamenii ”să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului” s-au anunţat a fi 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa.

La Suceava, la aşa-zisul miting de aseară nu a fost nici un reprezentant al sindicatelor, iar dintre cei prezenţi nu şi-a declarat nici unul apartenenţa la vreo organizaţie civică. Tentativa unuia dintre protestatari de a-i convinge pe jandarmii care asigurau ordinea să li se alăture s-a soldat cu eşec.

”Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, #CoruptiaUcide #neamunit #nuscapati.

De asemenea, potrivit organizatorilor, ”România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010”. ”Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO”, consideră iniţiatorii mişcării de protest. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miting leşinat: mai puţin de 50 de persoane au fost aseară la protestul anti-PSD.
 Vizualizări articol: 3540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 8 voturi
Miting leşinat: mai puţin de 50 de persoane au fost aseară la protestul anti-PSD2.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei