Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2017 - Anul XXII, nr. 271 (6687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Discuţii despre legislaţie între poliţişti şi solicitanții de azil din Centrul Regional Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava, împreună cu 10 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, au desfăşurat vineri o acţiune pentru creşterea gradului de informare şi reducerea riscului de a deveni victime pentru persoanele aflate în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi. Cele peste 80 de persoane cazate în centru pot deveni ușor victime din cauza cunoașterii precare a legislației naționale și, în această perioadă, din cauza diferențelor climatice față de țările de proveniență a acestora.

Cei cazați în centru au fost informați cu privire la normele minime din domeniul rutier, dar şi cu privire la legislaţia referitoare la infracţiunile contra persoanei şi contra patrimoniului. Persoanele solicitante de azil au fost informate despre specificul obiceiurilor şi tradiţiilor de iarnă în Bucovina, dar şi cu privire la modalităţile de evitare a unor situaţii conflictuale. Acțiunea de informare s-a derulat cu ajutorul prezențeiunor interpreţi şi traducători autorizaţi în dialectele vorbite de migranți.

Acţiunea a fost extrem de bine primită, persoanele solicitante de azil purtând discuţii cu polițiștii, povestind experienţe de viaţă din cele mai triste pe care le-au trăit până să ajungă în centru. La finalul acțiunii, în intervalul 10.30-16.00, polițiștii au efectuat și un control al localurilor publice din zona aflată în preajma centrului,pentru prevenirea faptelor cu violenţă și tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind verificate şi efectuate instructaje cu personalul şi administratorii a 6 societăți comerciale, farmacii, baruri și săli de jocuri din zona centrului. De asemenea, în intervalul orar 11.00 – 16.00 a fost efectuat un control al traficului rutier pe căile de acces către Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.350 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţii despre legislaţie între poliţişti şi solicitanții de azil din Centrul Regional Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuţii despre legislaţie între poliţişti şi solicitanții de azil din Centrul Regional Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei