Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 nov 2017 - Anul XXII, nr. 271 (6687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stagiu

15 elevi fălticeneni din clase de turism au făcut practică în hoteluri de cinci stele din Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi din clasa a X-a care se pregătesc în domeniile turism şi alimentaţie publică la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni au derulat un stagiu de formare profesională în hoteluri de patru şi cinci stele din Valencia, Spania.

Aşa cum am aflat de la prof. Claudia Suseanu, directoarea Colegiului “Mihai Băcescu”, formarea profesională se realizează în două fluxuri (15 elevi/flux), în două ţări diferite (Spania - fluxul 1 şi Portugalia – fluxul 2) şi are ca scop compatibilizarea formării profesionale a elevilor cu cerinţele de pe piaţa muncii în domeniul turismului, updatarea cunoştinţelor profesionale ale participanţilor cu noile tendinţe din domeniul turismului, implementarea unui sistem de calitate, îmbunătăţirea competenţelor de comunicare profesională într-o limbă străină (engleză în principal, dar şi spaniolă) şi formarea competenţelor de interculturalitate, sociale, autonomie şi autoevaluare a forţelor proprii.

Participanţii au derulat activităţile practice în hoteluri de patru şi cinci stele din Valencia: Hospes Palau de la Mar, Hotel Silken Puerta Valencia, Olympia Hotel Events&Spa, Hotel NH Las Artes, Sweet Hotel Renasa, Hotel Villacarlos.

Prof. Claudia Suseanu a declarat: “Prin activităţile practice desfăşurate în hoteluri cu experienţă transnaţională şi rezultate economice relevante pentru industria turismului, cei 15 participanţi au beneficiat de experienţa acestora şi şi-au format atât competenţele profesionale specifice compartimentelor unităţilor hoteliere, dar şi-au dezvoltat şi abilităţi de lucru în echipă şi comunicare profesională în limbile engleză şi spaniolă. La finalul perioadei de mobilitate, elevii participanţi au fost evaluaţi, iar competenţele dobândite de aceştia în stagiu au fost recunoscute prin Certificatul Europass.

Contactul direct al elevilor cu mediul real de muncă european a avut ca efect formarea abilităţilor participanţilor la standardele actuale de calitate, în scopul unei inserţii cât mai bune pe piaţa forţei de muncă. Competenţele formate în timpul stagiului reprezintă o valoare adăugată la dezvoltarea competenţelor generale  prevăzute în Programa şcolară pentru modulele de specialitate, clasa a X-a”.

Toate cunoştinţele, abilităţile şi competenţele formate de-a lungul derulării proiectului vor fi folosite de participanţi la redactarea Studiului Comparativ “Sistemul de calitate în hotelurile din Europa” – considerat rezultatul material al proiectului şi care va fi distribuit atât la nivelul unităţii şcolare, al comunităţii locale, dar şi pe plan regional, naţional.

Proiectul „Sistemul de calitate în hotelurile din Europa”, aprobat prin programul Erasmus+, se derulează pe parcursul a doi ani (septembrie 2016 – decembrie 2018) şi va contribui la creşterea calităţii procesului de instruire a elevilor, creşterea flexibilităţii şi adaptarea ofertei de educaţie şi formare profesională la cerinţele pieţii muncii, pe baza nevoilor de dezvoltare personală şi profesională a elevilor, conform tendinţelor de dezvoltare economică locală, naţională şi europeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 elevi fălticeneni din clase de turism au făcut practică în hoteluri de cinci stele din Spania.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 elevi fălticeneni din clase de turism au făcut practică în hoteluri de cinci stele din Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei