Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 oct 2017 - Anul XXII, nr. 235 (6651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Farsă

O ştire falsă despre un presupus omor în Suceava, apărută sâmbătă pe un site

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ştire lansată sâmbătă dimineaţa, despre o crimă petrecută în cartierul sucevean Burdujeni, a creat confuzie în rândul cititorilor site-urilor de ştiri de pe internet şi nu numai a lor. Ştirea a fost preluată, fără a fi verificată, de alte site-uri aparţinând unor televiziuni şi ziare centrale, până când, în urma verificărilor făcute la poliţie, s-a constatat că provine de pe un site de fake news (ştiri false). Acest gen de ştire falsă a mai fost semnalată, în urmă cu câteva luni, la Craiova, site-ul fiind găzduit de un server din Australia. Informaţia transmisă pe acest site suna după cum urmează:

„O crimă odioasă s-a petrecut azi-noapte în cartierul Burdujeni. Un grup de tineri care are obiceiul să se adune seară de seară pe băncile din zona centrală a cartierului au fost martorii unei crime îngrozitoare. Unul dintre prietenii lor a fost înjunghiat după un conflict verbal.

SMURD a sosit repede, s-au încercat manevre de resuscitare, dar a fost prea târziu. La faţa locului, au rămas doar pete de sânge, flori, lumânări şi multă durere, deoarece tânărul înjunghiat locuia la câţiva metri de zona nefastă… era cunoscut ca un tânăr liniştit şi foarte politicos”.

Ştirea era plasată temporal în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar apariţia ei în spaţiul public a stârnit interesul multor internauţi. Primii care au făcut verificările şi au dezminţit existenţa unui asemenea eveniment au fost cei din conducerea Poliţiei sucevene, care au trimis şi un comunicat în acest sens. Ei precizează în acesta: „Sâmbătă, 14 octombrie, a apărut în spaţiul public o ştire privind o faptă de omor, care ar fi fost săvârşită în seara precedentă în municipiul Suceava. IPJ Suceava face precizarea oficială că această ştire este falsă, nefiind înregistrată nici o astfel de faptă pe raza de competenţă. Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să se informeze din surse autorizate şi să verifice aceste informaţii, prin accesarea site-urilor oficiale ale instituţiilor competente, astfel încât asemenea ştiri şi informaţii false să nu le pericliteze percepţia cu privire la realităţile sociale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ştire falsă despre un presupus omor în Suceava, apărută sâmbătă pe un site.
 Vizualizări articol: 5219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ştire falsă despre un presupus omor în Suceava, apărută sâmbătă pe un site0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei