Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2017 - Anul XXII, nr. 192 (6608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect

22 de copii din centre de plasament, cu rezultate foarte bune la învăţătură, recompensaţi cu o tabără la mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităţilor pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii defavorizate şi pentru cei instituţionalizaţi”, 22 de copii din centre de plasament sucevene cu rezultate foarte bune la învăţătură au fost recompensaţi cu o tabără pe litoralul românesc, în perioada 16-23 august. Acest lucru a fost posibil după ce Asociaţia ”Euroactiv” Suceava a beneficiat de finanţarea Proiectului „Dezvoltarea abilităţilor pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii defavorizate şi pentru cei instituţionalizaţi” din partea Consiliului Judeţean Suceava şi a fost sprijinită de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, de Cristi Costiuc de la SC Durantex SRL Suceava, SC Rocast Nord SRL Suceava, SC Adaria Serv SRL Suceava, S&O Group Suceava, de Vlad Mariana Iuliana, SC Tehno World SRL din Baia – Fălticeni şi SC Adria SRL Suceava, oameni care au înţeles cât de important este pentru un copil necăjit, dar foarte talentat, ca cineva să se gândească la el şi să-l trimită într-o tabără, poate prima din viaţa lui.

 

Sprijiniţi de autorităţi şi sponsori

Copiii selectaţi au fost cei cu situaţii foarte bune la învăţătură, instituţionalizaţi la Servicii multifuncţionale pentru copiii aflaţi în dificultate din Fălticeni şi Gura Humorului, de la centrele de plasament ”Mihail şi Gavriil” din Solca şi ”Sf. Gheorghe” din Dolhasca, dar şi elevi de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” şi de la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din Suceava. Elevii de la liceele sucevene şi-au achitat cheltuielile de tabără integral, fiind şi voluntari ai acestei acţiuni de socializare. Coordonatorul taberei, Luca Răscol, mulţumeşte public preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi Rodicăi Mandiuc, tot de la Consiliul Judeţean Suceava, care a făcut posibilă finanţarea proiectului, „domnilor Cristi Costiuc, Bogdan Păstrăv, Nelu Tcaciuc, Constantin Chiru, doamnelor Ariana-Iuliana Vlad şi Gabriela Pavel, SC Bucovina SA, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa, care ne-a asigurat accesul la transportul în comun zi de zi, Universitatea <Ovidius> din Constanţa, care ne-a găzduit organizarea taberei, SC Aqualand – Constanţa, ce ne-a permis accesul în parcul Aqua Magic din Mamaia, Carrefour Constanţa, care a sprijinit cu produse de igienă personală, dulciuri şi sucuri grupul de elevi şi studenţi, şi SC RIO Bucovina SA Bucureşti, care a asigurat cantitatea necesară de apă plată şi minerală pentru întreaga perioadă a taberei”.

De asemenea, organizatorii taberei mulţumesc şi SC Betty Ice Suceava, care a asigurat îngheţata pentru cele opt zile ale taberei sociale, reprezentanţilor Telegondolei din Mamaia, care au asigurat transportul participanţilor taberei într-o călătorie dus întors în Mamaia, şi Delfinariului din Constanţa.

 

Tineri instituţionalizaţi ajutaţi să facă şcoala de şoferi

Beneficiarii taberei s-au bucurat şi de plimbarea cu maşinuţele din Parcul de distracţie „Luna Park” din Mamaia, de plimbare cu caruselul, trenuleţul şi alte surprize oferite de organizatorii acestei acţiuni. Tabăra a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, de la Asociaţia „Euroactiv” Suceava, şi de voluntarii Luca Răscol, Cosmin Munteanu, Alexandru Ţibichi, Alexandru-Florinel Tănase, prof. Romeo-Irinel Bolohan, Adelin-Codruţ Palaghiciuc, Vlad Iriciuc şi de alţi voluntari care au sprijinit organizarea acestei tabere cu activităţi atractive de neuitat. Din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au participat psiholog Areta Macovei şi educatoarea Daniela Solcan, ambele de la Gura Humorului, care au venit în sprijinul organizatorilor pentru buna îndrumare şi supraveghere a copiilor din centrele de plasament de la Solca, Dolhasca, Fălticeni şi Gura Humorului.

O altă activitate a Proiectului „Dezvoltarea abilităţilor pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii defavorizate şi pentru cei instituţionalizaţi”, după cum ne-a spus Luca Răscol, se numeşte ”Şcoala de şoferi”. „Pentru doi tineri din ani terminali instituţionalizaţi la centrele de plasament <Speranţa> şi <Colţ Alb> din municipiul Suceava s-a primit finanţare integrală din partea Consiliului Judeţean Suceava. Cei doi tineri au beneficiat gratuit de avize psihologice şi medicale din partea Centrului Best Medical din Suceava”, a completat Luca Răscol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 de copii din centre de plasament, cu rezultate foarte bune la învăţătură, recompensaţi cu o tabără la mare.
 Vizualizări articol: 2739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
22 de copii din centre de plasament, cu rezultate foarte bune la învăţătură, recompensaţi cu o tabără la mare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei