Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2017 - Anul XXII, nr. 192 (6608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ruşinos

Un preot beat la volan a accidentat un copil pe o stradă din Burdujeni şi a fugit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un preot din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost protagonistul unui incident pe cât de grav, pe atât de ruşinos pentru straiele pe care le poartă. Vineri, în plină zi, preotul Ciprian Hirghiligiu, de la Parohia Sf. Constantin şi Elena, de lângă Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, aflat la volanul unui autoturism Ford Focus cu numere roşii, a acroşat cu maşina un copil care se deplasa pe bicicletă. Ceea ce a urmat este şi mai grav. Preotul a coborât iniţial din maşină, a vorbit cu băiatul, după care s-a urcat la volan şi a plecat. Ghinionul său a fost că un martor ocular l-a văzut şi a sunat la 112, alertând poliţia.

Un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a ajuns imediat la faţa locului, la fel şi o ambulanţă care l-a preluat pe copil. Sunat probabil de un apropiat, preotul a revenit spăşit la locul accidentului. Preotul a fost pus să sufle în etilotest, rezultând concentraţia de 0,48 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Aşadar, peste limita pentru care se întocmeşte dosar penal.

 

Preotul circula pe contrasens

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, pe strada Tineretului, cu sens unic. Preotul plecase de la biserica din apropiere şi s-a îndreptat spre strada Eroilor, adică spre ieşirea din Burdujeni spre Plopeni, unde familia sa deţine o proprietate şi o biserică. Preotul nu a mai ţinut cont de sensurile unice, astfel că pe porţiunea de pe strada Tineretului pe care a avut loc accidentul acesta se afla practic pe contrasens. 

 

A coborât din maşină, a văzut copilul cu sânge şi a fugit

Dorin Aelenei, care a văzut în faţa sa cum s-a petrecut accidentul şi a sunat imediat la 112, a relatat: „El a venit de pe contrasens, a lovit copilul şi a mutat imediat maşina spre trotuar. A coborât apoi din maşină, s-a dus la copil, l-a ridicat, copilul avea sânge pe nas şi frunte, se lovise de asfalt. Până am scos eu telefonul să fac o poză numai ce am văzut că preotul s-a urcat în maşină şi a fugit”.

Acesta a reuşit totuşi să facă fotografii cu maşina implicată în accident, astfel că pentru preot nu a mai fost ulterior loc de întors. 

 

Va fi cercetat pentru trei infracţiuni

Ciprian Hirghiligiu a fost preluat de poliţişti şi dus la Spitalul Judeţean Suceava, pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Când a văzut camerele de luat vederi, preotul Ciprian Hirghiligiu şi-a ascuns faţa şi a refuzat dialogul, cerându-le ziariştilor „să-şi vadă de treabă”. La spital, după ce i s-au recoltat probe biologice, preotul a spus doar că îi pare rău şi că nu a fugit de la locul accidentului. Întrebat de ce s-a urcat băut la volan, acesta nu a mai avut nici un răspuns.

Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

În mod normal, având în vedere concentraţia de alcool în aerul expirat, alcoolemia în sânge a acestuia ar urma să se cifreze în jurul valorii de 1 la mie. Preotul ar putea scăpa de dosarul penal pentru alcool doar dacă probele biologice ar indica o valoare sub 0,80 la mie.

Copil pe care l-a accidentat a ajuns la Spitalul Judeţean în stare stabilă, dar cu traumatisme la nivelul capului.

Poliţiştii de la Biroul Rutier vor continua cercetările pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii accidentului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot beat la volan a accidentat un copil pe o stradă din Burdujeni şi a fugit.
 Vizualizări articol: 11804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un preot beat la volan a accidentat un copil pe o stradă din Burdujeni şi a fugit5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(26 aug 2017, 12:22:28
Halal de preot ! Care ar trebui sa fie exemplu ! Legea este egala pentru toți indiferent de statut ! Așa ca așteptăm sa fie cercetat cazul cu dreptate ! Speram ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei