Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2017 - Anul XXII, nr. 192 (6608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ofense

Medicii de familie cer anchetarea doctorului Mircea Pușcașu, după ce acesta i-ar fi numit „simpli funcţionari”, viciaţi de companii farmaceutice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de declaraţii referitoare la activitatea medicilor de familie, lansate în spaţiul public de stomatologul Mircea Pușcașu, sunt în atenţia Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Dentiști, după ce Direcţia de Sănătate Publică Suceava și Colegiul Medicilor au depus plângeri care vizează câteva afirmaţii ale acestuia. Pușcașu a lansat într-o conferinţă susţinută la Suceava și popularizată ulterior în spaţiul online câteva afirmaţii care aduc ofense medicilor de familie, numindu-i pe aceștia „simpli funcţionari”.

Acesta afirmă despre medicii de familie că „vaccinează pe bandă rulandă”, iar singurele lor atribuţii sunt eliberarea adeverinţelor și prescrierea de aspirine.

„Oamenii aceștia sunt foarte controlaţi, verificaţi și trebuie să se acopere cu hârtii pentru orice mișcare fac. Informarea trebuie să plece de la medici, însă informarea pe care o au medicii e greșită, este viciată, inclusiv de companiile pharma. Congresele devin locuri de reclamă la medicamente. Medicii de familie sunt în bătaia războiului ideologic al propagandei farmaceutice. Informarea e foarte simplă, ar trebui să existe, nu să fie oamenii încolonaţi în sala de sport a unei școli și vaccinaţi pe bandă rulantă fără să-i întrebe cum îi cheamă sau dacă au făcut boala pentru care sunt vaccinaţi”, arată Mircea Pușcașu în expunerea sa.

 

Afirmaţii care încalcă normele etice ale codului deontologic

Colegiul Medicilor Suceava consideră că astfel de declaraţii ofensatoare constituie un derapaj major, medicul Pușcașu încălcând norme etice ale codului deontologic.

Medicul Irina Badrajan, secretarul Colegiului Medicilor Suceava, a subliniat că plângerea are în vedere afirmaţiile grave făcute de medicul dentist, acesta lezând toţi medicii, însă medicii de familie în mod deosebit.

La rândul său, Dan Gabriel Gospodaru, președintele Medicilor Dentiști Suceava, a menţionat că în baza celor două sesizări, Comisia de disciplină se va întruni și va analiza cele spuse de Pușcașu. 

„Am făcut o adresă către Comisia de Disciplină, comisie care are șapte membri și care se va întruni. Noi vom trata serios această chestiune”, a specificat Gospodaru.

 

Ședinţă ordinară pentru campaniile împotriva vaccinării demarate de Pușcașu

Joi seară a avut loc ședinţa ordinară a Colegiului Medicilor Dentiști, unul din punctele de pe ordinea de zi fiind analiza campaniilor publice împotriva vaccinării copiilor, aparţinând stomatologului Mircea Pușcașu.

Solicitarea a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică, care a cerut Colegiului să analizeze activitatea extraprofesională a lui Pușcașu, precum și conferinţele acestuia în care promovează, în calitate de medic, idei împotriva vaccinării.

Dan Gabriel Gospodaru a arătat că la ședinţă au fost prezenţi 16 medici.

„Colegii mei l-au întrebat dacă dumnealui a făcut vreo specializare, dacă are vreun curs care să-i dea competenţă să se exprime despre un domeniu pe care noi în facultate l-am învăţat, dar nu l-am aprofundat atât de mult încât să ţinem teorii. L-am rugat să facă astfel de declaraţii în calitate de președinte al ONG-ului pe care îl reprezintă și nu în calitate de medic. Ca medic, declaraţiile au o altă greutate în faţa unor oameni dezorientaţi, fără idei clar conturate”, a povestit Gospodaru. Acesta a mai adăugat că stomatologul Pușcașu și-a luat angajamentul că nu va mai lansa declaraţii din postura de medic.

„A fost o discuţie colegială. Pe noi nu ne interesează convingerile lui, teoriile. Eu i-am propus mai degrabă să lupte pentru stomatologie, pentru mai multe fonduri pentru sănătatea dentară, domeniu unde va avea tot sprijinul nostru. Asta e de competenţa noastră și asta e misiunea medicilor dentiști”, a completat Gospodaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie cer anchetarea doctorului Mircea Pușcașu, după ce acesta i-ar fi numit „simpli funcţionari”, viciaţi de companii farmaceutice.
 Vizualizări articol: 3584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicii de familie cer anchetarea doctorului Mircea Pușcașu, după ce acesta i-ar fi numit „simpli funcţionari”, viciaţi de companii farmaceutice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei