Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2017 - Anul XXII, nr. 192 (6608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii

Cât de pregătite sunt şcolile din judeţ pentru noul an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar a fost verificat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, iar informaţiile au fost prezentate vineri, în cadrul şedinţei de colegiu prefectural.

Conform datelor şefului învăţământului sucevean, insp. Gheorghe Lazăr, igienizarea spaţiului şcolar (interior şi exterior) s-a realizat în 96% din şcoli, fiind în curs şi lucrări de reabilitare şi reparaţii.

Totodată, în majoritatea şcolilor (92%) s-au efectuat sau sunt în curs lucrări de reparaţii curente la acoperişuri, garduri, grupuri sanitare, spaţii auxiliare, internate etc.

La Berchişeşti există un proiect pentru o nouă grădiniţă, iar la Voitinel s-a construit o sală de sport.

Prin Programul PNDL s-au aprobat pentru învăţământul sucevean alocaţii de la bugetul de stat 2015-2019 în valoare de 136.688.380,02lei, iar prin PNDL II 2017-2020, 191.477.779,058 de lei.

Nu toate şcolile vor oferi condiţii civilizate la început de an şcolar. De exemplu, şcolile din Ulma, Nisipitu şi Lupcina sunt afectate grav de igrasie, iar la Şcoala Lupcina clădirea a fost afectată de incendiul din luna mai. La Şcoala Gimnazială Salcea terenul de sport este impracticabil, iar şcoala este afectată de infiltrări de apă şi igrasie.

Cât priveşte necesarul de combustibil (solid, lichid, gazos) pentru încălzirea şcolilor în perioada de iarnă, acesta este asigurat de administraţiile locale. Până la acest moment a fost asigurat necesarul de lemn ori combustibil lichid pentru încălzire în 95% din şcoli.

Potrivit insp. Lazăr, nu sunt semnalate situaţii în care şcolile să nu poată asigura combustibilul necesar încălzirii pentru perioada de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât de pregătite sunt şcolile din judeţ pentru noul an şcolar.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cât de pregătite sunt şcolile din judeţ pentru noul an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei