Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2017 - Anul XXII, nr. 147 (6563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Momente emoţionante

Medici veterinari din promoţia 1977 s-au reîntâlnit după 40 de ani, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre absolvenţii Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi, promoţia 1977, s-au reîntâlnit după 40 de ani, petrecerea având loc la Vatra Dornei, iar gazdă fiind doctorul Petrea Dulgheru, unul dintre absolvenţii de acum 40 de ani. Medicii veterinari trecuţi acum de 60 de ani, unii ieşiţi la pensie, alţii încă în activitate, au avut ocazia de a depăna amintiri din cea mai frumoasă, dar şi grea perioadă a vieţii lor.

Doctorul Petrea Dulgheru, actualmente şef al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, fost şef al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, ne-a povestit despre acele vremuri: „Acum 45 de ani, când am dat examenul ca să intrăm la Facultatea de Medicină Veterinară Iaşi, era o concurenţă foarte dură, 13 candidaţi pe un loc. Se făcea însă o facultate de calitate, dovadă că mulţi medici din generaţia noastră, dar şi din cele care au urmat în acea perioadă au fost şi încă mai sunt apreciaţi, atât în România, cât şi în alte state europene”.

Petrea Dulgheru a subliniat că şi el a avut ocazia să plece şi să profeseze în Maroc, însă a ales să rămână acasă şi nu regretă deloc.

El a mai spus că generaţia sa a lucrat în condiţii grele, dovadă şi că  peste 25% dintre absolvenţii din 1977 nu mai sunt astăzi în viaţă.

La întâlnirea care a avut loc sâmbătă la Vatra Dornei au participat medici veterinari veniţi de la Galaţi, Tulcea, Teleorman, Cluj-Napoca, Braşov, Piteşti, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bucureşti, Vaslui, Vâlcea, Vrancea sau Buzău.

 

21 dintre cei 44 de absolvenţi ai „Promoţiei Centenarul Independenţei” - 1977 au spus prezent la strigarea catalogului după 40 de ani

21 dintre cei 44 de absolvenţi ai „Promoţiei Centenarul Independenţei” - 1977 (au absolvit la 100 de ani de la Războiul de Independenţă), sau „promoţia marelui cutremur”, au spus prezent la strigarea catalogului, după 40 de ani. Întâlnirea nu putea evita şi momentul trist al omagierii celor 12 absolvenţi care au decedat.

Oaspeţii veniţi din mai toată ţara s-au arătat încântaţi de frumuseţea Bucovinei, însă s-au plâns de proasta calitate a drumului de pe Valea Bistriţei, prin Bicaz şi Broşteni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici veterinari din promoţia 1977 s-au reîntâlnit după 40 de ani, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 3925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medici veterinari din promoţia 1977 s-au reîntâlnit după 40 de ani, la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei