Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2017 - Anul XXII, nr. 147 (6563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

„Nunta de aur”

Activităţi culturale în satul Capu Codrului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, au avut loc, luna trecută, mai multe evenimente culturale şi religioase, din care nu a lipsit „Nunta de aur”, unde mai multe cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite. Evenimentul, prilej de revenire în satul copilăriei a celor plecaţi la muncă în străinătate, dar şi a celor stabiliţi în alte localităţi, a demarat, cum era de aşteptat, în Biserica cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul”.

Pe 24 iunie, după oficierea Sfintei Liturghii dedicată acestei mari sărbători, în biserică au rămas doar familiile care au fost informate de organizatori că vor fi sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de când au trecut cu sfială pragul bisericii pentru a se căsători. Printre sărbătoriţi s-au numărat familiile Marcu Onofrei şi Mărioara, Cernăuţean Dumitru şi Angelica, Tiron Onisim şi Rodica, Vaman Mircea şi Domnica. Slujba de la „Nunta de aur” a fost oficiată de preotul Mircea Nuţu, fiu al satului Capu Codrului, înconjurat de preoţii din comuna Păltinoasa (Marius Gheorghe Bârsan, Vasile Gherasim, Florin Aldea, Mihai Manolache) şi un preot venit din Basarabia. Familia Tiron Onisim şi Rodica şi-a însuşit rolul de „reprezentant” al familiilor sărbătorite, iar primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, împreună cu soţia sa, Adela, şi viceprimarul Gheorghe Boşca, împreună cu soţia sa, Aurica, au aprins lumânări şi au devenit martori la slujba de mulţumire, cunoscută sub numele de „Nunta de aur”.

 

Flori, diplome şi coşuri cu produse tradiţionale, pentru cuplurile de aur

Manifestările s-au mutat apoi pe terenul de sport din satul Capu Codrului. O parte dintre cei sărbătoriţi la „Nunta de aur”, care s-au simţit mai în putere, au urcat pe scena împodobită cu flori, pentru a fi văzuţi de săteni şi felicitaţi de conducerea primăriei. Reprezentanţii primăriei au oferit familiilor longevive flori, diplome şi coşuri cu produse tradiţionale. Pe scenă a fost invitat de către prezentatorul programului artistic, prof. George Checheriţă, primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, care i-a informat pe săteni că banii pentru organizarea festivalului nu sunt din bugetul primăriei, ci provin de la sponsori. Tot el le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în „redeşteptarea culturală a satului Capu Codrului”.

Alexandru Rotaru, autorul lucrărilor monografice „Păltinoasa, şcoala primară mixtă de stat (1890-2015)” şi „Păltinoasa, satul de la răscruce (1857-2007)”, fiu al satului Păltinoasa, ne-a spus că „după un ropot de aplauze de mulţumire din partea celor prezenţi, primarul i-a invitat pe scenă pe deputatul Emanuel - Iuliu Havrici, din Capu Codrului, Gheorghe Niţă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, şi Gheorghe Boşca, viceprimarul comunei Păltinoasa. Primarul Eduard Wendling a dorit să menţioneze că în sat mai trăiesc cinci veterani de război, care, din păcate, nu au putut să fie prezenţi din cauza stării de sănătate, dar la care au mers angajaţii primăriei pentru a le dărui un coş cu produse tradiţionale şi medalii emise de Primăria Păltinoasa”.

 

Elevii buni la învăţătură au fost premiaţi

Festivalul de la Capu Codrului a continuat cu premierea a 15 elevi de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Capu Codrului, care au avut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar 2016-2017. Inspectorul general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a urcat pe scenă şi le-a înmânat copiilor diplomele şi cadourile oferite de primărie. A urmat apoi un program artistic, la care au participat artişti consacraţi, dar şi speranţe din noul val, dintre care cea mai aplaudată a fost Narcisa Ungureanu, câştigătoarea Next Star. Pe scenă au evoluat Ansamblul „Moştenitorii Bucovinei” şi mai mulţi artişti locali. La eveniment au participat aproximativ 3.000 de persoane din sat, dar şi din localităţile învecinate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi culturale în satul Capu Codrului.
 Vizualizări articol: 2919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Activităţi culturale în satul Capu Codrului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei