Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2017 - Anul XXII, nr. 147 (6563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Elevi din Rădăuţi şi Vicovu de Sus au beneficiat de „Educaţie juridică pentru liceeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţi este municipiul cu cei mai mulţi elevi care au beneficiat de ore de educaţie juridică din România, după ce proiectul „Educaţie Juridică pentru Liceeni“ a ajuns la finalul celei de a doua etape de implementare, potrivit unui comunicat primit de la Fundaţia Egger pentru comunitate. În perioada aprilie-iunie 2017, elevii de la cele trei licee din municipiul Rădăuţi şi din oraşul Vicovu de Sus au beneficiat de 72 de ore de educaţie juridică la clase cu ajutorul a nouă voluntari, studenţi sau absolvenţi de drept. Elevii au aflat lucruri elementare despre drepturile şi responsabilităţile lor, despre funcţionarea instituţiilor publice, dar şi despre instrumentele juridice pe care ei le au la dispoziţie ca simpli cetăţeni atunci când doresc rezolvarea unei probleme sau prevenirea ei. Coordonatorii şi voluntarii şi-au dorit ca acest proiect să aducă un plus de informaţie de care tinerii au nevoie.

Sesiunile de educaţie juridică transmit noţiuni esenţiale pentru viitori tineri ancoraţi în realitate, care-şi cunosc drepturile şi care sunt pregătiţi să treacă în etape noi ale vieţii lor. Efectele acestei investiţii se vor vedea peste ani, prin societăţi mai puternice, cu cetăţeni informaţi şi responsabili. Fiecare dintre elevi a primit un Manual de Educaţie Juridică realizat de asociaţiile Liderjust, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE) şi judecătorul Cristi Danileţ, tipărite special în acest scop de Fundaţia EGGER.

Discuţiile au fost moderate de tineri jurişti din Rădăuţi, voluntari ai Asociaţiei Studenţilor la Drept din Iaşi (ASD UAIC), dar şi de voluntari din cadrul ELSA Suceava (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept), coordonaţi de Florin Tiperciuc (coordonator local), absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Luca Ciubotaru a fost manager de proiect, cel care a propus proiectul spre finanţare Fundaţiei EGGER, ca membru al Consiliului Consultativ al acesteia. Prima etapă de implementare a proiectului de educaţie juridică din anul 2016 s-a bucurat de un real succes, astfel încât până la finalul lunii noiembrie 45 de voluntari au ajuns la 82 de clase, însumând 2.187 de elevi. În total, la finalul acestui an şcolar, proiectul a însemnat 153 de ore de educaţie juridică susţinute de peste 50 de voluntari, la patru licee, pentru 4.111 elevi.

Temele abordate au fost dintre cele mai diverse, de la răspunderea penală a minorului, drepturile şi obligaţiile acestuia, libertatea de exprimare, viaţa privată, comportamentul în mediile social-media, aspecte de educaţie electorală sau de educaţie civică, toate noţiunile fiind explicate prin prisma cadrului legal din România şi a legislaţiei actuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din Rădăuţi şi Vicovu de Sus au beneficiat de „Educaţie juridică pentru liceeni”.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din Rădăuţi şi Vicovu de Sus au beneficiat de „Educaţie juridică pentru liceeni”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei