Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2017 - Anul XXII, nr. 147 (6563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare în timp record

Casa decopertată de furtuna de joia trecută are acoperiş nou, după ce mai mulţi oameni au sărit în ajutorul familiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Familia din Stroieşti rămasă fără acoperiş la casă după puternica furtună de joia trecută a fost ajutată să revină la o viaţă normală într-un timp extrem de scurt, după ce mai mulţi oameni au decis să nu stea deoparte şi să sară în ajutor. Lucrările la noul acoperiş au fost începute vineri, iar sâmbătă seara deja erau finalizate.

Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, a fost iniţiatorul acestui act de caritate care merită aplaudat.

„Am fost vineri la familia afectată, iar tatăl proprietarului, un om în vârstă de 90 de ani, i-a spus fiului său să aibă credinţă în Dumnezeu, pentru că aceasta este o încercare a diavolului. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost că bătrânul i-a spus fiului că se va găsi o soluţie deoarece el are strânsă o sumă de bani pentru zile negre. Atunci am decis să mă implic, am mai vorbit şi cu câţiva prieteni, am strâns o sumă de bani şi forţă de muncă. S-a lucrat la structura din lemn, apoi a fost pusă tabla lindab, am început vineri la amiază, iar sâmbătă seara lucrarea a fost gata”, ne-a declarat Daniel Drăgoi, cu menţiunea că actul de caritate în care s-a implicat a fost făcut în nume personal. 

 

Momente de groază: „vântul a pornit ca din senin, cu o intensitate foarte mare, a fost, cred, un fel de tornadă”

Joi seară, în jurul orei 18.00, o puternică furtună, care s-a manifestat pe o arie restrânsă, a smuls acoperişul casei familiei Șutu, de la intrarea în comuna Stroieşti. Acoperişul din lemn cu tablă a fost luat pe sus de vântul puternic şi trântit în plină stradă, blocând Drumul Naţional 17, care leagă Suceava de Gura Humorului. Pompierii au intervenit cu un buldoexcavator cu care au demontat şi transportat bucăţile de acoperiş de aproape 200 de metri pătraţi în afara drumului.

Ilie Șutu, proprietarul casei, ne-a relatat coşmarul trăit în seara zilei de joi, 29 iunie: „Aşa ceva nu am trăit în 57 de ani de viaţă, vântul a pornit ca din senin, cu o intensitate foarte mare, a fost, cred, un fel de tornadă. A fost un zgomot asurzitor, se auzea cum piroanele cedează unul după altul”.

Acoperişul era relativ nou, construit de aproximativ 10 ani şi era bine aşezat, pe structură din lemn.

Bărbatul a catalogat ca un dar de la Dumnezeu ce s-a întâmplat după  furtuna care i-a smuls acoperişul casei. El a ţinut să le mulţumească pentru ajutorul financiar şi munca prestată fraţilor Daniel şi Ioan Drăgoi, familiei Iliuţ din Vicovu de Sus, lui Liviu Nichitean, din Horodnic de Sus, şi lui Dumitru Buhac, din Sf. Ilie. 

În casa afectată locuiesc patru oameni, soţii Șutu şi doi dintre copiii lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa decopertată de furtuna de joia trecută are acoperiş nou, după ce mai mulţi oameni au sărit în ajutorul familiei.
 Vizualizări articol: 6308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Casa decopertată de furtuna de joia trecută are acoperiş nou, după ce mai mulţi oameni au sărit în ajutorul familiei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei